Prieš burtų traukimo ceremoniją visi klubai pagal pirmame etape savo grupėje užimtas vietas buvo suskirstyti į keturis krepšelius. Ketvirtą vietą B grupėje iškovoję žalgiriečiai atsidūrė ketvirtajame.

Burtai lėmė, kad savo sudėtį Reevesu Nelsonu ir Dainiumi Šalenga sustiprinęs „Žalgiris“ TOP-16 etape žais H grupėje kartu su Barselonos „Regal Barcelona“ (Ispanija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ir Kantu Kantu „Bennet“ (Italija) komandomis.

Ypač keistai atrodys kovos F grupėje, kurioje net trys iš keturių ekipų - Ispanijos atstovės: Madrido „Real“ (Ispanija), Sienos „Montepaschi“ (Italija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ir Bilbao „Bizkaia Basket“ (Ispanija).

Jei žalgiriečiai užims vieną iš pirmų dviejų vietų savo grupėje, ketvirtfinalyje jie susitiks su vienu iš G grupės klubų - Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (Turkija), Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Kazanės „Uniks“ (Rusija) arba Milano „Emporio Milan“ (Italija).

Visos Eurolygos TOP-16 etapo grupės:

E grupė

Maskvos CSKA
Pirėjo „Olympiacos“
Stambulo „Anadolu Efes“
Stambulo „Galatasaray“

F grupė

Madrido „Real“
Sienos „Montepaschi“
Malagos „Unicaja“
Bilbao „Bizkaia Basket“

G grupė

Stambulo „Fenerbahce Ulker“
Atėnų „Panathinaikos“
Kazanės „Uniks“
Milano „Emporio Milan“

H grupė

Barselonos „Regal Barcelona“
Tel Avivo „Maccabi“
Kantu „Bennet“
Kauno „Žalgiris“

„Žalgiriui“ Barselonoje atstovavo klubo generalinis direktorius Jonas Stadalninkas ir komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Almantas Kiveris ir Jonas Stadalninkas

Primename, kad Eurolygos TOP-16 varžybos tęsis nuo sausio 18 dienos iki kovo 1 dienos. Po pirmas dvi grupių komandas pateks į ketvirtfinalį, kuriame susitiks tokios poros: E1-F2, F1-E2, G1-H2 ir H1-G2.

2012-ųjų finalo ketverto varžybos bus surengto gegužės mėnesį Stambule.

Beje, kitą sezoną Eurolygos TOP-16 etapas vyks pagal kitą formatą - bus dvi grupės po aštuonias komandas, o rungtynės vyks ketvirtadieniais ir penktadieniais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją