A. Dementavičiūtė pripažino, jog įvyko labai nemalonus incidentas, kuris gali turėti neigiamų pasekmių arenos įvaizdžiui, taip pat didelių finansinių nemalonumų „Žalgirio“ klubui.

„Panašu, jog kai kurie „Žalgirio“ krepšininkai per daug prisijaukino brolius Macius, o šie įgijo nepamatuotą kai kurių žalgiriečių pasitikėjimą ir išskirtinių sirgalių statusą. Šis pragaištingas pasitikėjimas ir jų elgesio neprognozavimas dar labiau sukomplikavo ir taip sudėtingą „Žalgirio“ situaciją. Noriu tikėti, jog tai buvo sirgalių vyriškas emocinis protrūkis, bet ne gerai suplanuota provokacija“, - penktadienį išplatintame pranešime cituojama A. Dementavičiūtė.

Bendrovės „Kauno arena“ direktorė teigė, jog arenos vadovybė atidžiai seka incidento tyrimo eigą ir su visa atsakomybe imsis adekvačių priemonių, kad tokie nemalonūs įvykiai nepasikartotų.

„Žalgirio“ arenos apsaugos tarnybos vadovo Gintaro Jankausko teigimu, plačiai nuskambėjęs incidentas truko vos keletą sekundžių, Nario Maciaus smūgis nebuvo stiprus, ir R. Fernandezas neturėjo smarkiai nukentėti.

G. Jankauskas teigė, jog broliai Maciai yra nuolatiniai krepšinio rungtynių, vykstančių „Žalgirio“ arenoje, lankytojai, jie lydi Lietuvos krepšinio rinktinę į užsienyje vykstančias rungtynes.

„Mes jiems pakvietimų į rungtynes neduodame, brolius Macius į varžybas pakviečia „Žalgirio“ komandos žaidėjai, su kuriais jie bičiuliaujasi – asmeniškai bendrauja, dovanoja dovanas“, - sakė G. Jankauskas.

Jis pastebėjo, jog po kiekvienų „Žalgirio“ rungtynių į prie tarnybinio išėjimo esančią nedraudžiamą zoną ateina keletas sirgalių, laukiančių „Žalgirio“ ir svečių komandų žaidėjų autografų. Paprastai tarp šių sirgalių būna ir broliai Maciai.

„Apsaugininkai pažįsta tuos žmones, jie visą laiką elgdavosi kultūringai, todėl ir ketvirtadienio vakarą, pamačius brolius Macius įprastoje vietoje, niekam iš apsaugos darbuotojų nekilo įtarimų. Tai buvo ne tie sirgaliai, iš kurių galima laukti netinkamų veiksmų. Juolab, kad visiems žinomas jų lojalumas Lietuvai, už kurį prezidentė Maciams suteikė Lietuvos pilietybę“, - sakė G. Jankauskas.

Primename, kad ketvirtadienio vakarą po Eurolygos dvikovos, kurią „Žalgiris“ po pratęsimo pralaimėjo „Real“ klubu 104:105, aistros „Žalgirio“ arenoje iš karto nenurimo.

Vienas iš Lietuvos pilietybę neseniai gavusių brolių – Nauris – smogė R. Fernandezui į veidą.

Krepšininką lydėjusiam apsaugos darbuotojui iš Ispanijos pabandžius sutramdyti sirgalių, šiam į pagalbą atėjo brolis.

Policijai sulaikius mušeikas Nauriui buvo nustatytas sunkus (2,62 promilės), jo dvyniui Normundui – vidutinis (2,22 promilės) girtumo laipsnis.

Savo tatuiruotėmis išgarsėję broliai Maciai buvo operatyviai sulaikyti atskubėjusių policijos pareigūnų, kuriems priešinosi. Pareigūnai panaudojo elektrošoką ir išvežė juos į Centro policijos komisariatą. Iš areštinės dvyniai išleisti penktadienio popietę.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų (BK 284 str.) pradėtas ikiteisminis tyrimas, Lietuvos pilietybę neseniai įgijusiems broliams iš Rygos gresia baudžiamoji atsakomybė.

Maciai gali būti baudžiami viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)