Rezultatyviausių ir naudingiausių Igno Brazdeikio rungtynių kovoje su Eurolygos čempionais nepakako: trečiadienį vakare 22-ame ture „Žalgiris“ (12 pergalių/ 10 pralaimėjimų) 70:80 (16:16, 12:22, 21:17, 21:25) nusileido „Anadolu Efes“ komandai (11/11).

Geriausias Eurolygoje rungtynes sužaidęs 24-erių I. Brazdeikis tikina esantis dar labai toli nuo to žaidėjo, kokiu norėtų būti ateityje.

Puolėjas tvirtina vis geriau besijaučiantis Eurolygoje, tačiau tobulėjimui erdvės į valias.

„Kaskart jaučiuosi vis geriau, vis dar mokausi kiekvieną dieną. Be abejo, neišvengsiu pakilimų ir nuopuolių, nes tai yra mano pirmasis sezonas Eurolygoje. Turiu toliau tobulėti, klausytis trenerių bei komandos draugų“, – sakė šio vakaro „Žalgirio“ vedlys.

„Esu dar labai toli nuo to, kokiu galėčiau būti krepšininku ateityje. Esu atviras pastaboms ir kritikai, noriu būti tik geresnis“, – pridūrė I. Brazdeikis.

„Manau, suteikėme varžovams per daug lengvų galimybių patys neįmesdami metimų iš po krepšio, kuriuos paprastai pataikome. Taip pat netrūko neišprovokuotų klaidų, kurios virto lengvais taškais. Manau, tai buvo esminiai dalykai“ , – apie pralaimėjimo priežastis kalbėjo I. Brazdeikis.

Komandos draugą papildė kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Panašių rungtynių ir tikėjomės Stambule. Daug klaidų puolime, pritrūkome kūrybos priekyje.

Ilgą laiką laikėmės individualių sprendimų dėka, daug statiško puolimo. Gynyboje buvo ir gerų momentų, tačiau svarbiausiais momentais paprasčiausiai mus nubaudė „Anadolu Efes“ už grubias klaidas“, – po dvikovos kalbėjo E. Ulanovas.

„Žalgiris“ lemiamo kėlinio priešpaskutinę minutę alsavo šeimininkams į nugaras, ekipas skyrė tik 2 taškai, bet svečiams nepavyko išplėšti pergalės.

„Apie rungtynių pabaigą kalbėti yra paprasta. Tokiais atvejais lemia žaidėjų meistriškumas. Pavyzdžiui, Shane'as Larkinas įveikė gynybą ir pelnė taškus.

Reikia žvalgytis anksčiau, kodėl reikėjo vytis varžovus, kodėl anksčiau nekontroliavome rungtynių .

„Anadolu Efes“ tikrai ne stebuklus rodė gynyboje, leido mums užpulti. Reikėjo tik pajungti kitus komandos draugus, tačiau tai nėra jų problema. Tai visos komandos emsinė bėda: nebuvo sukurtos jiems progos, iki galo neatlikti deriniai“, – teigė kapitonas.

Jis ir gyrė, ir kritikavo I. Brazdeikį.

„Ignas gerai sužaidė, pataikė savo metimus, kelis tikrai sunkius, bet pabaigoje kelis kartus turėjo nusimesti kamuolį ir čia jam dar viena pamoka ateičiai.

Jeigu jau esi pelnęs 20 taškų, gynyboje sulauksi dvigubinimo, varžovai eis į pagalbą. Tuomet reikia nusimetinėti perdavimus. Pozityvo yra, ateityje jis pritrauks varžovų dėmesį ir mums turėtų padėti, bet ties sprendimų priėmimu yra kur tobulėti. Aš jam tai pasakiau. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse bus dar produktyvesnis, o sprendimai – tik geresni“, – vylėsi E. Ulanovas.

„Žalgiris“ antras rungtynes šią savaitę penktadienį žais namie su Belgrado „Partizan“, o „Anadolu Efes“ išvykoje – su Pirėjo „Olympiakos“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)