VDU dar iki didžiosios pertraukos susikrovė 25 taškų persvarą – 53:27, o antroje rungtynių pusėje toliau mėgavosi savo akivaizdžiu pranašumu.

VDU ekipos garbę šiose rungtynėse gynė ir keletas žinomų veidų: kiek daugiau nei prieš savaitę Katare FISU universitetų 3x3 krepšinio čempionais tapę du krepšininkai – Gabrielius Čelka ir Eimantas Žilius, taip pat ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas Danielius Lavrinovičius.

Pastarasis 24-erių žalgirietis ir buvo rezultatyviausias VDU ekipos gretose – per 22 aikštėje praleistas minutes pelnė 18 taškų (3/5 dvit., 3/6 trit., 3/4 baudos), po krepšiais atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį, atliko 2 blokus, išprovokavo 2 varžovų pražangas ir surinko 27 naudingumo balus.

Domas Uosis prie pergalės pridėjo 14 taškų, Edas Valenta ir Adomas Sidarevičius – po 13 taškų, Amandas Urkis ir Titas Matevičius – po 10 taškų.

Vilnius TECH gretose dviženklį taškų skaičių (11 tšk.) surinko vienintelis Marius Gruodis. Po 7 taškus pelnė Jokimas Jancevičius, Gintas Kazanavičius ir Rokas Petkevičius.

VDU komanda akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:27 ir taikliau atakavo iš visų pozicijų: tiek nuo tritaškio linijos (40 prieš 26,3 proc.), tiek iš vidutinio nuotolio (61,9 prieš 31,4 proc.), tiek mesdami baudas (63,1 prieš 50 proc.).

„Prieš šias rungtynes žaidėjams sakiau, kad visuomet reikalinga koncentracija ir susikaupimas, nesvarbu prieš kokį varžovą rungtyniaujame. Žaidėjai mane išgirdo“, – po dvikovos neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Dar jis pridūrė, jog padėjo ir tai, jog tai VDU ekipai buvo pirmosios LSKL sezono rungtynės ir kai kurie žaidėjai buvo išsisilgėę krepšinio.

„Smagu, kad solidžiai LSKL čempionate debiutavo žalgirietis Danielius Lavrinovičius, kitose rungtynėse turbūt turėsime ir Vilniaus „Ryto“ žaidėją Modestą Babraitį, kuris taip pat pradėjo studijuoti VDU. Stengsimės šį sezoną nenuleisti kartelės. Tikslas vienas – apginti čempionų titulus“, – kalbėjo A. Juknevičius.

Vilnius TECH komandos treneris Gintaras Šerkšnas pripažino, kad šįkart jo žaidėjams teko susitikti ne su savo lygio komanda.

„Gavome pamokų, o ar jas žaidėjai įsisavins – matysime. VDU – ne mūsų lentynos komanda, lauksime kitų priešininkų, su kuriais galėtume bent kovoti. Šįkart viskas buvo aišku jau po pirmojo kėlinio“, – pripažino G. Šerkšnas.

VU į savo sąskaitą įsirašė antrąją pergalę

Praėjusio sezono bronziniai prizininkai Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai 2023-2024 metų LSKL čempionate iškovojo antrąją pergalę. Šįkart Rimanto Kaminsko auklėtiniai išvykoje 25 taškų skirtumu – 84:59 (23:9, 21:18, 18:15, 22:17) nugalėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) komandą.

VU pamatus pergalei padėjo jau per pirmąsias 10 minučių, kuomet susikrovė 14 taškų pranašumą – 23:9 ir iki pat dvikovos pabaigos varžovams iki vienženklio skirtumo priartėti net neleido.

VU gretose lyderio vaidmens ėmėsi Dodvydas Rimkus, surinkęs 21 tašką (4/6 dvit., 3/5 trit., 4/7 baudos, 5 rez. perd., 25 naud. balai).

Dvigubu dubliu – 16 taškų ir 14 atk. kam. – išsiskyrė Vincentas Adomaitis (29 naud. balai), Ernestas Stulgis oprie pergalės pridėjo 12 taškų.

KTU komandą bandė gelbėti 12 taškų pelnęs Vincas Aleknavičius ir 11 taškų surinkęs Emilis Bartninkas.

VU per rungtynes suklydo vos 7 kartus, o KTU sąskaitoje – 15 klaidų.

„Džiaugiuosi vaikinų darbu, ypač – gynyboje. Mane maloniai džiugina žaidėjų nusiteikimas, noras nugalėti – didžiulis, o kai labai nori ir dėl savo tikslo atiduodi visas jėgas, visą širdį, kaip gali pralaimėti?“, – po dvikovos kalbėjo VU treneris Rimantas Kaminskas.

KTU treneris Lukas Šimkus pripažino, kad pirmosios LSKL sezono rungtynės nepavyko.

„Galbūt pakišo koją ir startinis jaudulys. Trūko tokio nusiteikimo, kokį regėjome iš varžovų pusės. VU krepšininkai žaidė protingiau, užtikrinčiau ir labiau norėjo pergalės“, – sakė L. Šimkus.

MRU puolimo mašina pervažiavo LSU

Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje pasismagino dvikovoje su Lietuvos sporto universitetu (LSU) – Mindaugo Sakalausko auklėtiniai pergalę iškovojo net 30 taškų skirtumu – 109:79 (33:10, 25:20, 24:20, 27:29).

MRU studentai aukštą pavarą įjungė nuo pat dvikovos pradžios ir jau po dešimties minučių atitrūko 23 taškų skirtumu – 33:10.

Aikštės šeimininkai nemažino apsukų ir puolimo banga vis rinko taškus, kol galiausiai perkopė ir 100 taškų ribą.

MRU gretose pirmu ryškumu spindėjo 24 taškus pelnęs Lukas Pivoriūnas (4/5 dvit., 3/7 trit., 7/9 baudos, 7 atk. kam., 9 rez. perd., 3 perimti kamuoliai, 7 išprovokuotos pražangos, 38 naud. balai). 16 taškų surinko Danielius Kasparas, po 15 taškų prie pergalės pridėjo Mantas Šipkauskas ir Geraldas Jonaitis (10 atk. kam), 12 – Deividas Momkus.

LSU komandai 13 taškų pelnė Marius Gaparaitis, 12 – Ugnius Kundrotas, po 11 – Edvinas Daunys, Lukas Kuzmickas ir Aironas Butkus.

„Puikiai pavyko rungtynių planas. Gerai gynėmės, žaidėme komandinį krepšinį, gerai dalijomės kamuoliu ir pavyko neblogai atakuoti. Kai iškovoji tokią pergalę, nuotaikos – puikios“, – po dvikovos šypsojosi MRU treneris Mindaugas Sakalauskas.

Danielius Lavrinovičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją