Latvis susižeidė ketvirtajame kėlinyje ir skausmo perkreiptu veidu paliko aikštelę.

Žalgiriečių ketvirtadienį išvykoje laukia Eurolygos 22-ojo turo dvikova su Stambulo „Fenerbahce“ klubu, į kurią J.Strelniekas neišvyko.

Kiek anksčiau antradienį tapo aišku, kad COVID-19 simptomus jaučiantys ir teigiamų testų rezultatų sulaukę Artūras Milaknis, Tai Websteris ir Paulius Jankūnas taip pat kurį laiką negalės rungtyniauti.

Praradus 4 pagrindinės sudėties krepšininkus ir po rankos traumos dar tik atsigaunant Regimantui Miniotui, „Žalgiris“ Eurolygos kovoms registruos 3 jaunimo ekipos žaidėjus.

Su komanda į Stambulą išvyko aštuoniolikmetis gynėjas Titas Sargiūnas, jo bendraamžis puolėjas Liutauras Lelevičius bei septyniolikmetis vidurio puolėjas Motiejus Krivas.

T. Sargiūnas su pagrindinės komandos marškinėliais jau buvo sužaidęs kelerias rungtynes bei buvo trumpam išbėgęs ant parketo ir antradienio KMT rungtynėse. Tuo metu L. Lelevičius ir M. Krivas, nors ir yra turėję treniruočių su vyresniais kolegomis, pastaruoju metu darbavosi dublerių ekipos gretose.

„Daug miego neturėjome, prieš akis – Eurolygos rungtynės. Kiekvienas rungtynes, kurias žaidžiame, norime laimėti, kad ir kokia būtų situacija. Vis dar turime 10 žaidėjų, kurie taip pat turi problemų. Stengsimės pasiruošti, – kalbėjo prieš išvyką į Stambulą „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas. – Vis dar darome klaidų, kurios tokiam lygiui nėra leistinos. Galbūt šiuo metu negalime būti itin agresyvūs, nes neturime daug žaidėjų, praradome ir Janį Strelnieką. Turėsime protingai padalinti minutes likusiems žaidėjams. Kai nori laimėti, tai nėra lengva“.

Jis vylėsi, kad latvio trauma nėra labai rimta ir jis galės greitai išbėgti į aikštę.

„Mėginsime panaudoti jaunus žaidėjus, duoti jiems kelias minutes, kad galėtų pailsėti pagrindiniai žaidėjai. Visi treniravosi su komanda, galbūt ne tiek daug, kiek norėtųsi. Jie bus tam, kad mums padėtų. Tikrai nesibaiminsiu jų leisti į aikštę“, – sakė J. Zdovcas.

„Fenerbahče“ nieko daug nekeitė. Jie taip pat turi problemų, bet treneris tas pats, filosofija išliko ta pati. Nesekiau šios komandos, daugiau dėmesio skyriau mūsų pasiruošimui rungtynėms. Davėme informacijos mūsų žaidėjams, – pasakojo strategas. – Turime žaisti kaip komanda, neturime atskirų žaidėjų, kuriuos galėtume panaudoti kaip ginklus. Akcentuojame komandinį žaidimą“.

Eurolygos pirmenybėse yra registruotas ir dar vienas jaunasis žalgirietis Mantas Rubštavičius, tačiau šiuo metu jis gydosi čiurnos traumą.

J. Strelniekas yra vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų, per rungtynes Eurolygoje vidutiniškai pelnantis po 8,7 taško.

Rezultatyviau žaidžia tik Joshas Nebo – po 8,8 taško per mačą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)