K. Maksvyčio auklėtiniai penktadienį savo aikštėje atsiliko 22 taškais ir sugebėjo atkurti intrigą, tačiau pabaigoje vis tiek buvo priversti pripažinti Belgrado „Partizan“ (12-11) krepšininkų pranašumą 74:88 (15:26, 15:21, 24:14, 20:27).

Pirmoje rungtynių dalyje sėkmingai atakavę svečiai susikrovė 22 taškų persvarą, kurią „Žalgiriui“ po didžiosios pertraukos pavyko nupjauti iki 6 taškų. Vis dėlto „Partizan“ perlaužti rungtynių eigos neleido ir, užgesinę aikštės šeimininkų šturmą, susigrąžino triuškinančią persvarą bei triumfavo.

„Ir nuovargis, ir psichologija lemia šią nesėkmių atkarpą. Kol sekėsi, kol laimėjome, buvome lyg tas įsibėgėjęs traukinys, net ir netekus savo lyderio, žaidėme ir laimėjome.

Dabar toks vaizdas, kad ir nuovargis mus veikia, o kai pralaimi, atsiranda ir psichologinės problemos“, – po dvikovos kalbėjo Kazys Maksvytis.

– Ar matote Igną Brazdeikį ir toliau įžaidėjo pozicijoje?, – strategas buvo paklaustas spaudos konferencijoje.

– Iš dalies jis gali įžaisti kamuolį, kai mums trūksta žmonių, kurie galėtų tą daryti, tačiau ilgesnėje perspektyvoje tai ne jo pozicija.

– Kada galima tikėtis Isaiah Tayloro sugrįžimo, galbūt kitą savaitę?

– Manau, geriausiu atveju taurės turnyro kovose galime jį išvysti. Dar nėra koja pasveikusi.

Liko dvi savaitės, manau, spės atsistatyti.

– Pirmoje rungtynių pusėje didžiausia bėda buvo „Partizan“ atkovoti kamuoliai puolime, kur didžiausios klaidos padarytos kovojant dėl kamuolių gynyboje?

– Čia didelės taktikos nereikia, svarbi energija ir noras. Gal kai kuriose situacijose varžovai turėjo tam tikrų pranašumų. Bet dažniausiai tai mūsų neatkovoti kamuoliai, tiek gynėjų, tiek aukštaūgių.

Dvikovos pradžioje „Partizan“ atkovojo daug taip vadinamų toli atšokusių kamuolių. Čia „mažiukai“ turi susirinkti. Energija ir azartas lemia kovą dėl kamuolių.

– Kaip sekasi susikurti pozicijas metimams?

– Gana sunkiai susikuriame tas situacijas, vyrauja gana statiškas žaidimas. Nėra I. Tayloro, Dovydas Giedraitis dar nepilnai atsistatęs.

Dėl to nukenčia žaidimas, neįmetame, varžovams atsiveria galimybės greitoms atakoms. Mes sulėtėjome ir tapome gana statiški.

– Kaip trečiame kėlinyje pavyko sugrįžti į žaidimą?

– Kai tiek žiūrovų, nieko kito nelieka. Tai ne mūsų skaičiai, per pirmą kėlinį praleidome 26 taškus, antrame – 21, ketvirtame – 27 praleisti taškai.

Taip, puolimas mūsų kenčia, bet ir gynyboje praleisti 88 taškai yra per daug. Juk buvome pirmoje, antroje vietose pagal gynybą. Akivaizdu, per daug klaidų besiginant.

– Netrūko diskutuotinų švilpukų, pats taip pat rungtynių metu apeliavote į kai kurias situacijas. Kiek tai veikia psichologiškai, kai komandai ir taip nesiseka?

– Teisėjų darbo nekomentuojame. Komanda stipri ne tada, kai laimi, o tada kai pralaimi.

Kai nesiseka, kai viskas griūna, tai tą ubagą visi ir su lazda muša.

Nepamaišytų viena, kita laisva diena, nuovargis yra akivaizdus, nors to neturėtų būti, esame profesionalai, žinome tvarkaraštį.

Svarbu sureaguoti, atsistatyti ir kitose rungtynėse kovoti iš naujo.

– Željko Obradovičius jus gyrė teigdamas, kad „Žalgirį“ Eurolygoje itin smagu stebėti. Ko jūs pats pasimokėte iš stratego per tas dvikovas?

– Visada įdomu pasimokyti iš geriausių. Mėgaujuosi buvimu Eurolygoje, norisi nueiti toliau. Apsikeitėme keliomis frazėmis, treneris jų daugiau pasakė, juk šiandien jo nuotaika geresnė. Bet smagu žaisti su tokiais stipriais strategais ir mokytis laiminti bei pralaimint.

"Žalgiris" - "Partizan". Rungtynių statistika

Belgrade tarpusavio rungtynėse pergalę spalio pabaigoje 87:76 iškovojo „Partizan“ krepšininkai.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 10 dieną namie su Vitorijos „Baskonia“, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)