Sutaupė 0,8 mln. Eur

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas džiaugėsi, kad „Žalgirio“ arenos lankomumai muša rekordus.

„Didžiausias pasiekimas – Eurolygos lankomumo rekordas. Šis fanų pasiekimas įeis į istoriją. Manau, kad galime jį dar labiau pagerinti. Taip pat labai džiugus marketingo įvertinimas“, - teigė P. Motiejūnas.

Be to, pernai „Žalgiriui“ pavyko sutaupyti 0,8 mln. Eur.

„Skaičiai kitokie, nei pristatinėjome pernai. Pajamos buvo didesnės, nei išlaidos. Pernai pajamos buvo 11,9 mln. Eur, o išlaidos siekė 11,1 mln. Eur“, - teigė P. Motiejūnas.

Biudžetas auga

Planuojama, kad šio sezono biudžetas (išlaidos) bus beveik 12 mln. Eur. Kol kas planuojama surinkti 10,6 mln.

„Norėdami eiti į priekį turime didinti biudžetą. Į biudžetą mes neįtraukiame patekimo į Eurolygos TOP8. Taip, biudžetas minusinis. Jei nepateksime į geriausiųjų aštuntuką, minusą padengsime iš praėjusių metų biudžeto“, - teigė P. Motiejūnas.

2 milijonus „Žalgiriui“ skirs Kauno savivaldybė, 3,2 mln. Eur planuojama surinkti iš reklamos ir rėmėjų, iš TV transliacijų bus gauta 1,2 mln. Eur. Bilietų bus parduota už 3,2 mln. Eur. Už žaidėjų perleidimą bus gauta apie 0,6 mln. Eur.

Tiesa, kol kas „Žalgiris“ sezoną pradėjo neturėdamas generalinio rėmėjo.

„Prašydavome milijono, gaudavome pusę. Dabar gavome duomenis iš Eurolygos, kad generalinio rėmėjo pozicija verta 0,8 mln. Eur. Tiesa, kol kas nieko apčiuopiamo nėra“, - neslėpė P. Motiejūnas.

Didžioji dalis „Žalgirio“ biudžeto – 8,5 mln. Eur – skirta trenerių ir žaidėjų atlyginimams. Kitos išlaidos komandai, tokios kaip kelionės, kainuos 2 mln. Eur. Administracinės išlaidos sieks 1,4 mln. Eur.

Sportiniai komandos tikslai šiemet nesikeičia.

„Puikiai žinote mūsų tikslus, mūsų trenerį. Turime susigrąžinti Karaliaus Mindaugo taurę, laimėti LKL. Kalbant apie Eurolygą, tai tikslas eiti ir kovoti kiekvienose rungtynėse“, - teigė P. Motiejūnas.

P. Motiejūnas teigė, kad toliau bus vystoma futbolo kryptis, sausį bus atidaryta „Žalgirio“ futbolo akademija.

„Ateis laikas, kai futbolas išlaikys krepšinį. Kol kas tai nėra pagrindinis tikslas, bet pasvajoti galime“, - šyptelėjo „Žalgirio“ vadovas.

Be to, P. Motiejūnas patvirtino, kad „Žalgiris“ stabdo elektroninio sporto projektą.

Įdomu, kad „Žalgiris“ ir toliau varžybas skraidys užsakytais skrydžiais. Pernai problemų kėlęs lėktuvas šiemet pakeistas kitu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)