Prie pergalės šįkart svariai prisidėjo nemažą vaidmenį Andrea Trinchieri rotacijoje atliekantis Laurynas Birutis. Vidurio puolėjas per 22 minutes pelnė 16 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir buvo naudingiausias šio vakaro žalgirietis – 28 naudingumo balai.

„Mano užduotis yra įtikinti, jį, jog jis yra geras. L Biručio rankos yra kaip pianisto, nesu matęs pianisto 2,15 m ūgio, tad dabar mes tokį turime. Jis puikiai įvaldęs metimą iš vidutinio nuotolio ir šį ginklą stengiamės kuo dažniau išnaudoti“, – vidurio puolėjo pasirodymą įvertino italas.

Pats aukštaūgis išvardino ne vieną sėkmingo žaidimo priežastį.

„Turėjome išsirinkę tam tikrus taikinius, turėjome atitinkamų derinių, planų. Manau viską įgyvendinome gerai, – po rungtynių santūriu tonu kalbėjo 213 cm šiaulietis. – Pirma tokia savaitė, kurios metu galėjome su treneriu apšlifuoti jo idėjas, žaidimą.

Turėjome tris dienas gerų kontaktinių treniruočių. Jos buvo sunkios, fiziškos, tačiau nauda buvo akivaizdi. Jeigu pildome trenerio norus, žaidžiame laisvai ir nebijodami – rezultatas puikus.“

Statistika

Per paskutinius tris Eurolygos mačus L. Birutis vidutiniškai pelno po 12 taškų – tai 5 taškais daugiau nei šio sezono vidurkis (7,1 taško). Aukštaūgis neslepia, jog naujai atvykusio italo filosofija išlaisvina ne tik jį, bet ir kitus jo komandos draugus, o pilna savaitė treniruočių – saldžiai pasitarnavo.

„Treneris ragina tiek mane, tiek kitus. Jeigu esame laisvi, jei priešininkai leidžia – reikia mesti, nes tokios progos gali nebebūti. Būdamas laisvas, stengiuosi situacijų neapsunkinti.

Jis labai gilinasi į detales. Jam svarbi kiekviena pastatyta užtvara puolime, kiekvienas kirtimas į baudos aikštelę. Jis skatina mus mesti į krepšį ir visada ieškoti progos atakuoti varžovus. Dabar kiekvienoje situacijoje bandome skaityti varžovų gynybą, puolimą ir išnaudoti silpnybes.“

Tai jau ne pirmas puikus L. Biručio pasirodymas prieš Stambulo klubą. Gruodžio 20-ą, kai komandai dar vadovavo Kazys Maksvytis, vidurio puolėjas sumetė 14 taškų ir atkovojo 3 kamuolius, bet „Žalgiris“ apmaudžiai krito – 78:80. Praėjusiame sezone šiaulietis prieš „Fenerbahče“ užfiksavo savo taškų rekordą – pelnė 15 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, o „Žalgiris“ šventė pergalę 86:66.

„Nežinau. Nėra kažkokio recepto ar paaiškinimo tam. Kiekvienas rungtynes stengiuosi lygiai taip pat, darau tai, ką galiu ir su tokia pat energija. Nesvarbu, prieš ką žaidžiame“, – paaiškinimo savo geram žaidimui prieš turkus neturėjo L. Birutis.

„Žalgiris“ po šio triumfo nuo vietos įkrintamosiose varžybose atsilieka per 3 pergales (10-ą vietą užima Belgrado „Partizan“ (11-10). Šansai pasiekti tą išsvajotą 10-ąją poziciją nėra dideli, tačiau realūs. L. Birutis stengiasi išlikti motyvuotas ir nesustoti ties šia saldžia pergale.

„Reikia žiūrėti vienas rungtynes į priekį. Aišku, ši pergalė labai smagi – laimėjome prieš nuostabią sudėtį turinčią komandą, kuri turi labai realius šansus patekti į „Final Four“, bet dabar reikia tai pamiršti ir keliauti toliau“, – kalbėjo lietuvis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją