Penktadienį 23-ejų gynėjas turėtų debiutuoti Eurolygoje, kurios rungtynių iki šiol nėra matęs net per televizorių.

Graikija, į kurią kartu su naujaisiais komandos draugais atskrido mačo su Atėnų „Panathinaikos“ išvakarėse, yra trečioji jo aplankyta Senojo žemyno šalis, neskaitant Lietuvos.

Kai dar lankė mokyklą ir vėliau koledžą, D. Waltonas buvo nuvykęs į Italiją ir Vokietiją. Bet ne žaisti krepšinio – jaunuolis du kartus dalyvavo švietimo mainų programos kelionėse.

Išbėgęs ant parketo OAKA arenoje, atakų organizatorius gali susimaišyti, kas žaidžia prieš jį – Nickas Calathesas ar Lukas Lekavičius. Krepšinis.lt naujasis žalgirietis prisipažino nežinantis Eurolygos žaidėjų, kadangi iki šiol domėjosi tik NBA.

Vis dėlto bent jau iš pirmo žvilgsnio D. Waltonas neprimena lengvabūdiškų amerikiečių, manančių, kad keturios pasaulio šalys baigiasi ties Oregonu, Minesota, Naujuoju Džersiu ir Teksasu.

„Aš neabejoju, kad susidursiu su labai pajėgiais žaidėjais. Žinau, kad krepšinis šiais laikais – tarptautinė sporto šaka, stiprių ir pagarbos vertų talentų yra visur“, – sakė gynėjas.

Majamio „Heat“ klube praėjusiame sezone epizodiškai pasirodęs krepšininkas ir pats savęs nelaiko tipiniu amerikiečiu.

Jau po kelių pirmųjų „Žalgirio“ treniruočių jis pareiškė manantis, kad europietiškas krepšinis labiau atitinka jo stilių nei žaidimas tėvynėje.

„Kaip ir tikėjausi, europietiškas krepšinis – žymiai nesavanaudiškesnis nei amerikietiškas. Ir man tai patinka, kadangi toks yra mano paties stilius. Dėl to man nebus sunku prisitaikyti prie komandos. Esu tikras, kad bet kurioje sistemoje gali greitai adaptuotis, jei tik nesi savanaudis. Visa kita – lengva“, – įsitikinęs D. Waltonas.

Už kurių žaidimo niuansų labiausiai gali kliūti kojos atvykus į Europą?

„Aikštė – šiek tiek mažesnė, todėl yra mažiau erdvių. Tritaškio linija arčiau krepšio, o baudos aikštelė – labiau užgrūsta žaidėjais. Taip pat būtina prisitaikyti prie teisėjavimo, nes taisyklės šiek tiek skiriasi. Reikės būti atidžiam varantis kamuolį, kad nepažeisčiau žingsnių taisyklės. Esu tikras, kad bus daug panašių smulkmenų, dėl kurių žaidimas bendrai paėmus gerokai skirsis nuo įprasto JAV“, – vertino D. Waltonas.

Nors neabejoja prisitaikysiantis prie naujovių, krepšininkas jau įsitikino savo kailiu, kad aklimatizacija – ne juokas.

D. Waltonas galbūt jau būtų debiutavęs Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), jei ne kitos laikos juostos jam krečiami pokštai.

„Niekada nesu turėjęs jokių bėdų dėl miego. O dabar man sunkiai sekasi išmiegoti visą naktį, kartais net nepastebiu, kaip užsnūstu dieną. Nors atskridau jau beveik prieš savaitę. Man tai neabejotinai pati sunkiausia aklimatizacijos naujoje vietoje dalis“, – prisipažino amerikietis.

Ramesnį miegą galbūt atneš penktadienio rungtynės Atėnuose.

„Šiek tiek jaudinuosi, bet šiaip esu nusiteikęs daryti tai, ką darau visada – žaisti savo krepšinį. Kai tik rungtynės prasidės, pasijusiu žymiai ramiau“, – neabejojo D. Waltonas, lėktuve į Graikiją užėmęs Donato Sabeckio vietą.

Primename, kad „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ akistata prasidės penktadienį, 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)