Kaip teigė pats 27-erių metų krepšininkas, sprendimas atvykti į Stambulą jam nebuvo sudėtingas, o labiausiai „Fenerbahče“ klube jį vilioja šansas kovoti dėl Eurolygos čempiono titulo bei galimybė dirbti su legendiniu treneriu Željko Obradovičiumi.

„Kai tau pasiūlymą pateikia toks klubas kaip „Fenerbahče“, apsispręsti nesunku. Visi žino šios organizacijos istoriją. Tai komanda su labai geru vyriausiuoju treneriu bei komanda, kuri nuolatos siekia aukščiausių tikslų.

Gavęs pasiūlymą jį priėmiau nedelsdamas. Mano manymu, „Fenerbahče“ yra geriausias klubas Europoje siekiant iškovoti trofėjų“.

Westermannas taip pat kalbėjo ir apie Kauno „Žalgirį“ bei jo trenerį Jasikevičių, kuris, prancūzo manymu, turi daug panašumų su nuo šiol Leo treniruosiančiu Obradovičiumi.

„Visi „Žalgiryje“ kalba apie krepšinį kaip apie milžinišką įsipareigojimą. Tą ten tikrai pajutau. Pernai mes turėjome šešių pergalių seriją ir patekome į atkrintamąsias varžybas. Tai buvo entuziazmo kupinas metas. Visas miestas buvo kupinas mūsų rungtynių anonsų, net žaisdami išvykoje žinojome, kad visas miestas mus palaiko. Buvo labai gera būti šios atsmoferos dalimi.

Su Jasikevičiumi man teko galimybė dirbti du kartus. Jis turi tą patį DNR, kaip ir Obradovičius. Žinoma, tarp jų yra skirtumų, bet man labai patiko žaisti jo treniruojamoje komandoje. Vaikystėje mėgavausi stebėdamas jo žaidimą, vėliau turėjau galimybę rungtyniauti prieš jį. Nuostabu, jog galiausiai turėjau šansą būti jo treniruojamo klubo dalimi“.

Prancūzas taip pat kalbėjo apie kiekvienais metais kylantį Eurolygos žaidimo lygį bei užduotis, kurias jo komanda turi įgyvendinti siekdama pakliūti į finalo ketverto turnyrą.

Eurolyga stiprėja kasmet, o tai turėtų džiuginti sirgalius. Daugybė komandų gali kautis dėl titulo, o tai paverčia lygą įdomesne. Pastaraisiais metais pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmusios komandos nepasiekė laimingos pabaigos. Kai „Fenerbahče“ tapo Eurolygos nugalėtojais, reguliariajame sezone jie užėmė penktą vietą.

Mes turime sukurtį tarpuasvio ryšį bei gebėjimą prisitaikyti prie skirtingų varžovų. Pastaraisiais metais finalo ketverto turnyruose triumfuodavo ne tos komandos, kurios galingiausiai atrodė „ant popieriaus“. Todėl turime atsižvelgti į daugybę kintamųjų bei variantų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)