83:80 laimėję žalgiriečiai užėmė septintą vietą Eurolygos reguliariajame sezone ir po ketverių metų vėl žais stipriausio žemyno turnyro atkrintamosiose varžybose.

„Jaučiau, kad reikia kažką iškrėsti, kažkaip pažymėti tokią pergalę. Taigi, pasakiau, kad turime sušlapinti visus trenerius kaip ančiukus, kai tik jie įžengs per šias duris. Pirma leidome Kaziui pasakyti kalbą, o tada apliejome vandeniu taip, kad visas kiaurai permirko – ne pats gražiausias vaizdelis. Bet buvo labai linksma“, – rankomis trynė I. Brazdeikis.

24-erių puolėjas juokavo, jog pergalę su komanda važiuos švęsti į Majamį. Nors nedaug trūko, kad namo būtų tekę grįžti ištįsusiais veidais.

Paskutinę minutę „Žalgiris“ iššvaistė beveik viską iš vos prieš akimirką sukrautos 10 taškų persvaros.

I. Brazdeikis sutiko, jog mačas Miunchene buvo vienas įtempčiausių jo gyvenime.

„Ypač kai praradome pranašumą pabaigoje, padėtis kaito. Bet buvau taip susikaupęs, kad jokių emocijų nė nespėjau pajusti. Tiesiog džiaugiuosi, kad užbaigėme darbą“, – sakė 9 taškus pelnęs Iggy.

Užtat jis tvirtino nematęs pagrindo nerimauti, kai prie baudų metimų linijos likus 8 sek. Iki finalinės sirenos stojo Lukas Lekavičius.

„Lukas išvis neturi emocijų – net jei norėtų, jis negalėtų susijaudinti“, – prunkščiojo I. Brazdeikis.

Greta jo rūbinėje pokalbio klausėsi ir įsiterpdavo Isaiah Tayloras.

Nors ir pakiliai nusiteikęs, amerikietis turėjo rūpestį – ketvirtame kėlinyje jis sėdęs ant suolo jis daugiau nebegrįžo į aikštę dėl šlaunies skausmų.

Sausį toje pačioje vietoje įplyšęs raumuo buvo išvedęs įžaidėją iš rikiuotės trims savaitėms, bet praėjusį mėnesį vėl buvo pajutęs skausmą ir turėjo trumpam pristabdyti.

Net pats krepšininkas negalėjo pasakyti, kuriame būtent epizode šįkart galėjo atsinaujinti trauma.

„Bet kitose rungtynėse matysite mane aikštėje, būkite ramūs“, – optimizmą išlaikė I. Tayloras, penktadienį spėjęs pelnyti 5 taškus.

Galutinę septintą vietą Eurolygos reguliariame sezone „Žalgiriui“ atnešė 19 pergalių iš 34 galimų.

Simboliška, kad atkrintamųjų sapną paversti realybe kauniečiams pavyko būtent Miunchene, kur 1999 metais jie vienintelį kartą laimėjo Eurolygos trofėjų.

Nesėkmės atveju K. Maksvyčio auklėtiniai būtų kritę į devintą poziciją ir likę pirmi už ketvirtfinalių brūkšnio.

Tuo metu „Bayern“ (11/23) liko 15-as.

Tarpusavyje komandos varžėsi varžėsi 11-ą kartą, „Žalgiris“ laimėjo penktą. Pergalinga buvo ir pirmojo šio reguliaraus sezono rato akistata Kaune.

Ketvirtfinalio serijoje, kuri startuos balandžio 26 d., žalgiriečiai grumsis su Ispanijos vicečempione „Barcelona“ (23/11), į antrą vietą pakilusia po pergalės paskutiniame ture prieš „Valencia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)