Vasarą „Anadolu Efes“ atsisveikino su dviem asmenybėmis, be kurių neįsivaizduojamos pastarųjų metų pergalės – treneriu Erginu Atamanu, nusprendusiu imtis naujo iššūkio Atėnų „Panathinaikos, ir į NBA patraukusiu Vasilije Micičiumi.

E. Atamaną pakeitė Erdemas Čanas, išrinktas geriausiu praėjusių metų Europos taurės treneriu, o į V. Micičiaus vietą iš Vitorijos „Baskonia“ už milžinišką išpirką įsigytas 28-erių Dariusas Thompsonas.

Nors vasarą daugiau kardinalių pokyčių komandoje nebuvo – kelis veteranus pakeitė atletiški amerikiečiai, o ekipoje liko ryškiausi veidai – Willas Clyburnas, Shane’as Larkinas, Rodrigue Beaubois, Ante Žižičius, sezono pradžioje komanda yra toli nuo to, kur tikėjosi būti.

Praėjusį sezoną titulą gynę turkai net nepateko į atkrintamąsias ir vylėsi, kad šį sezoną grįš ten, kur jiems ir priklauso būti – lygos elitą.

Tačiau pagal kai kuriuos statistinius rodiklius „Anadolu Efes“ yra viena blogiausių komandų Eurolygoje ir visiškai neprimena tos komandos, kokią buvome įpratę matyti.

Portalas Delfi kviečia iš arčiau pažvelgti į ryškiausius artimiausių „Žalgirio“ varžovų skaičius, remiantis bballytics.com surinktaus duomenimis.

Slogus vaizdas visur