Kviečiame susipažinti su visų šios dienos rungtynių anonsu.

17.00 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4a, Kaunas

Kauno komandos jaunimas, iš viso šį sezoną pralaimėjęs tik 4 kartus (18 pergalių ir 4 pralaimėjimai), šias rungtynes pasitinka po 2 nesėkmių iš eilės. Antradienį jaunieji žalgiriečiai Marijampolėje po labai įtemptos kovos neatlaikė labiau patyrusių varžovų iš „Sūduvos-Mantingos“ spaudimo ir nusileido jiems 65:69.

Galutinis rezultatas neturėtų kelti nerimo treneriui Vytautui Pliaugai, nes komanda grūmėsi tikrai pagirtinai. Daugiau įtakos gali turėti tai, kad šiandien Eurolygos rungtynes žaidžia „Žalgirio“ pagrindinė komanda, kuri gali pasitelkti ir keletą jaunimo ekipos žaidėjų. Be jų, kova su klaipėdiečiais gali būti gerokai sunkesnė.

„Neptūnas-Akvaservis“ (3/17) pastaruoju metu ėmė demonstruoti solidesnį žaidimą, įveikė išvykoje „Šilutę“, tad, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, gali pabandyti pateikti staigmeną ir Kaune.

18.00 val. Joniškio „Delikatesas“ – „Telšiai“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Lygos lyderiai „Telšiai“ (19/3) laimėjo jau 3 rungtynes iš eilės, o 2023-iuosius pradės geru jėgų pasitikrinimu Joniškyje. „Delikatesas“ (9/13) pastaruoju metu dažniau laimi nei pralaimi, Telšiuose pirmojo rato rungtynes pralaimėjo tik 79:81, tad namie tikrai tikėsis pagaliau įveikti pirmojo trejeto komandą. Žaidžiant su „Žalgiriu-2“ (69:72) ir „Sūduva-Mantinga“ (74:76) savo salėje joniškiečiams trūko labai mažai, tad gal šį kartą pavyks?

18.00 val. „Šilutė“ – „Kretinga-VR Servisas“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Pirmojoje sezono dalyje komandų padėtis turnyro lentelėje buvo ženkliai išsiskyrusi, tačiau dabar jos – vėl kaimynės: „Šilutė“ (11/11) užima 6-ąją vietą, o „Kretinga-VR Servisas“ (9/13) – 7-ąją.

Abi komandos rungtynes pasitiks kiek pasikeitusios. Šilutės komanda šiandien turės daugiau jėgos po krepšiu, nes prie komandos prisijungė praeitą sezoną Ispanijos trečiojoje lygoje žaidęs 205 cm ūgio amerikietis Micaiah Henry. Tuo metu Kretingos ekipa dar prieš Naujuosius perleido Vilkaviškio „Perlui“ Mantvydą Žukauską, o į sudėtį įtraukė RKL rungtyniavusį 18-metį Arną Pilipavičių.

18.00 val. Mažeikių „M Basket“ – Vilniaus „Rytas-2“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Mažeikių ekipa (11/10) 2022-uosius užbaigė penktojoje turnyro lentelės vietoje ir bandys po truputį vytis laipteliu aukščiau esantį Šakių „Vytį-VDU“, kuris šiandien negalės priimti Marijampolės komandos dėl užklupusių ligų. „M Basket“ aistruolių viltys šiam vakarui turėtų būti labai didelės, nes ekipai vėl turėtų padėti po traumos atsigavęs Karolis Guščikas.

„Rytas-2“ (6/15) į Žemaitiją taip pat atvyks pakilios nuotaikos. Antradienį vilniečiai namie 112:83 nušlavė krizę išgyvenančią Vilkaviškio komandą, o po 24 taškus surinkę Arnas Adomavičius ir Adas Šimonis tikrai norėtų ir skambesnių pergalių.

18.00 val. Vilkaviškio„ Perlas“ – Palangos „Kuršiai“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis

Vilkaviškyje susitiks sunkius laikus išgyvenančios komandos – abi savo sąskaitose turi tik po 7 pergales ir šiuo metu turnyro lentelėje dalinasi 11-12 vietas. „Perlas“ pralaimėjo jau 5 rungtynės iš eilės, „Kuršiai“ – 6, tad vienai iš ekipų šiandien pagaliau pavyks prisiminti saldų pergalės skonį.

Palangos komanda prieš kelionę į Vilkaviškį atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Povilu Šakiniu, kuris sulaukė kvietimo stoti prie „Gargždų“ komandos vairo elitinėje šalies lygoje. Gal toks sukrėtimas bus naudingas?

19.00 val. Vilniaus „Stekas“ – Kauno r. „Atletas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

„7bet-NKL“ dieną užbaigs įdomios rungtynės Vilniuje tarp dar dviejų turnyro lentelės kaimynių. Abi komandos savo sąskaitose turi po 9 pergales ir 13 pralaimėjimų bei su Kretingos ir Joniškio ekipomis dalinasi 7-10 pozicijas.

Labiau pasitikėdami savo jėgomis atvykti į sostinę turėtų „Atleto“ krepšininkai. Jie po 4 pergalių eilės dar prieš Kalėdas skaudžiai pralaimėjo Marijampolėje, tačiau tuomet ekipai negalėjo padėti visas būrys pagrindinių žaidėjų. Jie per šias 2 savaites turėjo atsigauti ir sugrąžinti „Atleto“ pajėgumą į gerokai aukštesnį lygį, kuris per pastarąjį mėnesį leido įveikti ir „Telšius“, ir „Vytį-VDU“.

„Stekas“ nuo lapkričio vidurio žaidžia keistu algoritmu: buvo pralaimėtos 4 rungtynės iš eilės, tuomet iškovotos 4 pergalės, o dabar ekipos rezultatų grafoje vėl dega 4 pralaimėjimų seka. Jei kovingi pralaimėjimai Šakių, Kauno ir Telšių komandoms keleto taškų skirtumu buvo ne ypatingai nuviliantys, tai nesėkmė 74:90 žaidžiant su Kretingos komanda namie turėjo vilniečiams gerokai apkartinti Kalėdas. Laikas susiimti ir pradėti naują pergalių seriją?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją