Slovėnijos sostinėje Liublianoje vykusio turnyro finale jaunieji žalgiriečiai po dramatiškos kovos 60:61 nusileido Madrido „Real“ jaunimo komandai.

„Real“ ekipai pirmaujant 61:59, žalgiriečiai rengė lemiamą ataką, kurios metu nusišypsojo sėkmė – likus žaisti 2 sekundes Motiejus Krivas metė iš toli, o varžovas pažeidė prieš jį taisykles.

17-metis vidurio puolėjas gavo šansą išplėšti pergalę trimis baudų metimais, tačiau šia galimybe jam pasinaudoti nepavyko – centras ne tik nepersvėrė, bet ir neišlygino rezultato. „Žalgirio“ talentas pirmąjį metimą prametė, antrąjį pataikė, o trečiasis taip pat skriejo pro šalį.

Visų rungtynių metu komandos kovojo taškas į tašką, o lemiamu metu kauniečius paskandino klaidos. Likus žaisti dvi minutes rezultatas dar buvo lygus 56:56, bet netrukus Paulius Murauskas prarado kamuolį, Mantas Laurenčikas prametė iš toli, o klaidą pridėjo ir Joshua Bonga. Tuo pasinaudoję ispanai atsiplėšė 60:56.

Paskutinėmis sekundėmis „Žalgirį“ gelbėjo P. Murausko tritaškis (59:60), ir, nors J. Bonga netrukus buvo nubaustas nesportine pražanga, „Real“ prametė net 5 baudų metimus iš 6 ir suteikė lietuviams šansą, tačiau ranka sudrebėjo ir M. Krivui.

Įdomu, jog Madrido komandai šiame mače taškus rinko dešimt skirtingų krepšininkų, o „Žalgiriui“ – viso labo penki.

P. Murauskas ir M. Krivas buvo išrinkti į simbolinį geriausių atrankos turnyro žaidėjų penketą. Kartu su jais - Eli Ndiaye, Urbanas Klavžaras ir Jakubas Necas.

„Žalgiris“: Paulius Murauskas 22 (11 atk. kam.), Motiejus Krivas 16 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Kajus Kublickas 9, Joshua Bonga 7, Rokas Čivilis 6.

„Real“: Eli Ndiaye 14 (11 atk. kam.), Urbanas Klavzaras ir Sediqas Garuba (6 atk. kam.) po 11, Janas Vide 8.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją