Po ketverių rungtynių B grupėje „Žalgiris“ žengia penktas (1 pergalė/3 pralaimėjimai). „Brose Baskets“ (2/2) – laipteliu aukščiau.

„Sunkiai ruošiamės ir tikimės laimėti, nes tai bus tikrai svarbios ir daug lemiančios rungtynės. Rimtai į viską žiūrime. Tačiau žinome, kad ir mūsų varžovai ruošiasi rungtynėms prieš mumis ir nori laimėti. Nes eilę metų jie yra pralaimėję prieš mus. Dabar jiems yra proga įkąsti mums mūsų pačių arenoje. Dabar Bambergo komanda žaidžia solidžiai tiek puolime, tiek gynyboje. Turi daug gerų žaidėjų ir trenerį. Matyti, kad tai gerai susižaidusi komanda ir gerai „skaito“ žaidimą. Tai mums tikrai bus nelengva“, - sako S. Štombergas.

„Nesvarbių rungtynių Eurolygoje nėra. Dabar laukia Bambergo ekipa – tiesioginis mūsų varžovas dėl kelialapio į TOP-16 etapą. Tai gera komanda, susižaidusi. Bandysime eiti, žaisti ir laimėti. Tikiuosi, kad mus palaikys pilna arena ir padės mums siekti pergalės. Jau daug metų Bambergo sudėtis mažai keičiasi. Jie gerai susižaidę, o išsiskiria Antonis Gavelis, aplink kurį sukasi žaidimas. Dar galima paminėti snaiperį Casey Jacobseną. Aplink šiuos žaidėjus sukasi žaidimas. Bandysime juos sustabdyti ir tai gali tapti raktu į pergalę“, - teigia Vytenis Lipkevičius.

S. Štombergas, kuriam tai bus trečioji Eurolygos dvikova prie „Žalgirio“ vairo, neslepia – ketvirtadienį jo laukia kol kas didžiausias iššūkis. Treneris taip pat nesureikšmino, kad lyginant su praėjusiu sezonu Vokietijos klubas, žvelgiant į sudėtį, kiek susilpnėjo.

„Na, ir mes nesame sustiprėję. Turime savo nuostolių ir čia laimės charakteris. Aišku, rungtynės mums žymiai svarbesnės ir ta pergalė leistų žengti didelį žingsnį į TOP-16 etapą. Sakyčiau, kad tai bus rungtynės su dideliu svarmeniu. Aš prie tokių rungtynių įpratęs ir laukiu jų – man tokias rungtynes kaip tik įdomiau žaisti. Ir kaip treneriui man tai bus pirmos tokios rungtynės, kai reikės suvadovauti“, - sako S. Štombergas.

„Žalgirio“ ir „Brose Baskets“ dvikova prasidės ketvirtadienį 19.40 val.