Pirmadienį „Žalgirio“ fanai „Green White Boys“ (GWB) socialiniame tinke „Facebook“ aptarė Kaune įvykusį krepšinio mačą, padidėjusį fanų palaikymą pasikeitus sektoriui, surengtą eiseną bei tai, kuo susiję krepšinis ir politika.

„Dar vienas mačas, po kurio verda daug diskusijų, GWB vardas cituojamas įvairiausiuose kontekstuose. (…) „Krabas yra rusų k***ė“, – skanduotė, kuri skambėjo Kauno gatvėse bei „Žalgirio“ arenoje rungtynių metu. Skambės ji ir toliau, kol mūsų miestą valdys ir tuo pačiu reprezentuos žmogus, nematantis problemos karo metu dirbti rusijoje ir mokėti mokesčių į tos valstybės biudžetą.

Būtent tai iššaukė daugiausiai reakcijos, o visiems vatinukams, subėgusiems pas mus į komentarų sekciją ir aiškinusiems, kaip nereikia maišyti sporto su politika, turime vieną žinutę: plaukite paskui rusų laivą.

GWB niekada nebuvo ir nebus patogūs. Mes kalbėsime temomis, kurios mums kaip „Žalgirio“ fanams, kaip kauniečiams, kaip savo šalies patriotams yra svarbios. Jei kažkam tai nepatinka – tai jau jūsų problemos.

Kaunas visada buvo patriotiškas miestas, kuriame vertybės nėra butaforinės ar diktuojamos naujausių madų. Mūsų miestas sunkiausiais laikais nešė trispalvę ant savo pečių ir neš ją ir toliau“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė GWB.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prieš pat „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes Kauno centre nuvilnijo žaliai baltų sirgalių eisena, čia pat nuskambėjo ir nauja skanduotė: „Krabas yra rusų k***ė! Krabas – chuilo!“, ji buvo kartojama ir rungtynių metu „Žalgirio“ arenoje.

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai sekmadienį taip pat paruošė sveikinimą Kauno merui, kurį skandavo jau eisenoje. Sirgaliai Kaune demonstravo ir didžiulį plakatą su užrašu – „Kauniečio sąžinė baigiasi ties sutvarkyta duobe gatvėje“.