Vasaros lygos rungtynes stebintys ir ryšius su Las Vegase esančiais krepšinio pasaulio atstovais palaikantys žalgiriečiai artėja prie savo stažuotės už Atlanto pabaigos. Apie ją specialiai „Žalgiris Insider“ prenumeratorių tinklalaidei mintimis dalijosi komandos skautas E.Kirvelaitis.

„Geri įspūdžiai. Veiksmas vyksta dvejose arenose, tarp kurių gali pereiti koridoriumi. Pagrindinė arena, berods, talpina 19 tūkst. žiūrovų, o pirmąją Vasaros lygos dieną buvo išparduoti visi bilietai. Patys žinome, kas dėl to atsakingas. Didesnė problema, kad visi žmonės labai išsimetę – skautai, agentai, treneriai ar klubų vadovai. Mažesnėje arenoje jaukesnė atmosfera, visi susėdame vienoje vietoje, kur yra tikrai patogu pabendrauti ir pasidalinti informacija“, – pasakojo E.Kirvelaitis.

Nuo praėjusio penktadienio JAV viešintys žalgiriečiai Vasaros lygos rungtynių užkulisiuose spėjo sutikti nemažai NBA, Europos klubų atstovų, trenerių, žaidėjų agentų ir kitų krepšinio pasaulio figūrų. Žalgiriečiai spėjo pabendrauti ir su NBA lygoje dirbančiais lietuviais.

„Atvykome visi kartu į Vasaros lygą. Aš atvykau diena anksčiau nei abu Pauliai. Kaip bebūtų, vis tiek būname kartu ir bendraujame. Pasidalijame pamąstymais. Aišku, Paulius yra Eurolygos vadovas, tad nuo mūsų veiklų jis yra atsiskyręs, bet vis tiek būname kartu ir bendraujame. Dalinamės mintimis ir idėjomis, kaip keičiasi krepšinis, kaip galima „Žalgirį“ galima padaryti dar geresnį. Pagrindiniai darbai vyksta su Pauliumi Jankūnu: bendraujame su agentais, vienas kitą supažindiname su įvairiais kontaktais. Stebime, žiūrime visas Vasaros lygos rungtynes, bendraujame su žaidėjų agentais, su klubų atstovais. Buvome susitikę su Martynu Pociumi, Tomu Balčėčiu, sutikome ir Artūrą Karnišovą“, – kalbėjo „Žalgirio“ komandos skautas.

E.Kirvelaičio teigimu, šių metų Vasaros lygoje jis gali panaudoti viso sezono metu kauptas žinias apie žaidėjus bei jas pritaikyti praktikoje. Be to, stažuotė už Atlanto – puiki proga užmesti tinklus ant vieno ar kito potencialaus žaidėjo, kuris prie „Žalgirio“ galėtų prisijungti ateityje.

„Būtent šią vasarą neturėjome tiek daug skylių, kurias reikėjo užpildyti sudėtyje. Smagu, kad komplektaciją pavyko išlaikyti beveik tokią pat, kaip ir praėjusią sezoną. Žiūrint į kitus metus, į ateitį yra nemaža dalis Vasaros lygos žaidėjų, kurie galimai žais Europoje. Tikrai ne visi turės galimybė užsikabinti NBA. Visi tie žaidėjai galimai yra mūsų taikiniai, todėl stebime, bendraujame, susitinkame su jais ir galime sakyti, kad esame vienu žingsniu priekyje nei tie klubai, kurių čia nėra“, – tikino E.Kirvelaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją