Klaidų nekartos

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza puikiai prisimena balandžio 1-ąją, kai savo varžovų neįvertinę kauniečiai 77:78 kapituliavo Klaipėdoje. Ta nesėkmė paskatino iš naujo pažvelgti į savo klaidas tiek patį J. Plazą, tiek žalgiriečius.

„Antradienį vaizdas aikštėje bus kitoks“, – pažadėjo J. Plaza ir pabrėžė, kad kelias dienas po ketvirtfinalio jo vyrai ne ilsėjosi, bet liejo prakaitą per treniruotes.

„Neptūnas“, „Prienai“, „Lietuvos rytas“ yra klubai, kurie kiekvieną kartą, susidūrę su mumis, kovoja iš visų jėgų. Privalome neprarasti budrumo, nes galime būti stipriai nubausti", – įsitikinęs J.Plaza.

Šį sezoną žalgiriečiai su „Neptūnu“ dar buvo susitikę VTB Vieningojoje lygoje. Abu kartus „Žalgiris“ įveikė klaipėdiečius: pernai lapkritį svečiuose – 90:62, o šiemet sausį Kaune – 111:87.

„Labai gerai, kad ketvirtfinalyje Pasvalio komandą įveikėme dviem mačais ir nereikėjo trečiojo. Turėjome daugiau dienų pasiruošti dvikovai su „Žalgiriu“, – sakė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Atsakomosios pusfinalio rungtynės Klaipėdoje numatytos ketvirtadienį. Jei prireiktų trečiojo susitikimo, jis šeštadienį vyktų vėl „Žalgirio“ arenoje.

Paneigė gandus

Antradienį „Žalgiriui“ greičiausiai negalės padėti Jeffas Foote'as. Aukštaūgis kryptelėjo koją per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“ ir pastaruoju metu nesitreniravo.

Pirmadienį amerikietis jau bandė sportuoti kartu su komanda, tačiau dar jautė sumušto raumens skausmus.

Lietuvos žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, esą „Žalgirį“ gali palikti amerikietis įžaidėjas Oliveris Lafayette'as. Gynėjas buvo siejamas su Eurolygoje vis dar kovojančiu Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

„Žalgirio“ klubo atstovai paneigė tai, kaip ir ankstesnes antis, kad Mindaugas Kuzminskas gali iškeliauti į „Valencia Basket“, Marko Popovičius – į Malagos „Unicaja“, o Rimantas Kaukėnas – į Italiją, Kantu ekipą.