Panaikintas draudimas reiškia, kad „Žalgiriui“ galės padėti vasarą prie komandos prisijungę legionieriai iš JAV Jamesas Andersonas ir Maalikas Waynsas.

DELFI žiniomis, sezono pradžią dėl FIBA draudimo praleidę amerikiečiai nebuvo patenkinti situacija ir reikalavo kuo greičiau ją išspręsti.

Tai Kauno klubui pavyko padaryti praėjusią savaitę pasiskolinus pinigų iš miesto savivaldybės kontroliuojamų įmonių ir pervedus juos bylas FIBA Arbitražo teisme laimėjusiems buvusiems ekipos žaidėjams Marko Popovičiui ir Milovanui Rakovičiui. Pastariesiems „Žalgiris“ buvo skolingas 2,35 mln. litų.

FIBA ne tik panaikino draudimą registruoti, bet ir suteikė paleidžiamuosius raštus J. Andersonui ir M. Waynsui. Tuo pačiu buvo sutvarkyti ir žalgiriečių registracijos Eurolygoje formalumai. 

„Dėkojame miestui ir jo įmonėms, kurios suprato susidariusią situaciją. Ne kartą esame sakę, kad surėmus pečius galime įveikti sunkumus“, - sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Ketvirtadienį (spalio 9 d.) amerikiečiai jau galės rungtyniauti ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje su Alytaus „Dzūkija“. Tiesa, aikštelėje pasirodys tik J. Andersonas. Šiuo metu kojos traumą besigydantis M. Waynsas yra išvykęs namo į JAV, kur lanko pirmagimio besilaukiančią draugę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)