Žodžiai nesutampa

Kuomet praėjusią vasarą buvo išrinktas į Eurolygos vykdančiojo direktoriaus pareigas, dešimtmetį „Žalgirį“ kontroliavęs P. Motiejūnas apie savo ateitį gimtajame Kaune kalbėjo dvejodamas.

Viena vertus, faktinio Eurolygos vadovo postas kartu su vieno iš turnyre dalyvaujančių klubų valdymu nuosavybės teise suponuoja akivaizdų interesų konfliktą.

Iš kitos pusės, naujos pareigos Barselonoje (Ispanija), kur įsikūrusi Eurolygos būstinė, jam buvo patikėtos tik metams. O neturint ilgalaikių garantijų, natūralu pasirūpinti ir atsarginiu variantu.

„Dabar nėra galvojama apie kažkokį ilgalaikį pardavimą. Žiūrime, kaip sutvarkyti, kad viskas išliktų stabilu, patikimose rankose. Nėra lakstoma ir galvojama, kaip kuo greičiau kažkuo atsikratyti“, – praėjusį birželį apie jam priklausančio kontrolinio „Žalgirio“ akcijų paketo likimą aptakiai kalbėjo P. Motiejūnas.

Realiausiu jo įpėdiniu nuo pat pradžių laikytas P. Jankūnas, kadangi būtent jis pakeitė P. Motiejūną ir „Žalgirio“ direktoriaus pareigose.

„Vyksta pokalbiai, apmąstymai, kai bus galutinis variantas ar sandoris bus įvykęs, tuomet ir bus pranešimas. Kol kas nenupirkau, svarstau“, – atėjus spaliui apie „Žalgirio“ akcijas sakė pats P. Jankūnas.

Lapkritį vis dar P. Motiejūnas pasirašė akcininkų sprendimą padidinti kontroliuojančios bendrovės „Žalgiris group“ įstatinį kapitalą septyngubai – nuo 4,2 tūkst. iki beveik 30 tūkst. eurų.

Prabėgus dar vienam mėnesiui, Registrų centro turimi duomenys apie „Žalgirio“ akcininkus ir toliau išlieka nepasikeitę.

O praėjusią savaitę sušaukęs spaudos konferenciją dėl trenerio Kazio Maksvyčio situacijos, P. Jankūnas sakė nežinantis, kas šiuo metu valdo P. Motiejūno akcijų dalį.

„Žinokite, nežinau. Atsimenu, apie tai kalbėjome ankstesnėje spaudos konferencijoje, tada dar buvo neaišku. O dabar kokioje stadijoje šitas procesas, aš nežinau, reikėtų Pauliaus (Motiejūno – Delfi) klausti“, – pečiais traukė klubo vadovas.

Delfi tai ir padarė – P. Motiejūno teigimu, jis jau nebėra „Žalgirio“ akcininkas.

„Mygtukas – paspaustas“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją