Azerbaidžane dirbantis krepšinio specialistas iš Lietuvos praėjusią savaitę atidžiai sekė Eurolygos kovas, tiesiogiai stebėjo „Žalgirio“ akistatą su Milano „Olimpia“, o pirmadienį nepraleido „Betsafe-LKL“ mūšio Panevėžyje, kur „Lietkabelis“ svečiams iš Kauno nusileido 6 taškais.

R. Kurtinaitis pasidalino mintimis apie Andrea Trinchieri kompanijos žygį Eurolygoje bei jos galimybes pasiekti įkrintamųjų zoną.

– Įspūdinga „Žalgirio“ serija, paskutiniame mače įveikta „Olimpia“, kokį įspūdį paliko šeimininkų žaidimas?, – Delfi paklausė R. Kurtinaičio.

– Labai solidžiai sužaista gynyboje. Taip, pradžia kaip pradžia, kol pagavo ritmą, bet iš esmės visas rungtynes kontroliavo, viskas – „Žalgirio“ rankose, be jokių klausimų.

Galime neaptarinėti paskutinių kelių minučių, kai pranašumas siekė apie 20 taškų. Dvikova – įdomi, bet pasakyčiau, kad Milanas neturėjo jokio šanso priartėti.

Nežinau, ar „Žalgiris“ dabar gerai žaidžia išvykose, bet namų arenoje – pasirodymai įspūdingi.

Užtikrintai laimėjo bene svarbiausias sezono rungtynes. Dabar Monake laukia sudėtingas mačas, nors paskutines šalies čempionato rungtynes „Monaco“ pralaimėjo. Klausimas, ar tai į gerą „Žalgiriui“. Paprastai po pralaimėjimų komandos mobilizuojasi.

Aš matau, kad „Žalgiris“ ant geros bangos nevertinant pasirodymo Panevėžyje. Nors svečiai iš Kauno vienu metu pirmavo solidžia persvara, ją išbarstė ir pasiekė darbinę pergalę.

A. Trinchieri neliko patenkintas žaidimu ir žaidėjų susikaupimu, kuris reikalingas Eurolygoje. Bet turime suprasti žaidėjus: jie seriją rungtynių taip gerai žaidžia, turiu omeny Eurolygą, jog galime juos pateisinti vietiniame čempionate, kuriame kažkiek atsipalaidavo.

Dar Vaidui (Čeponiui) prieš gerą mėnesį sakiau, kad dar anksti nurašyti „Žalgirį“, kai jis man kartojo, jog nėra jokių šansų. Sakiau, kad komanda dar pakovos dėl dešimtuko, nors tų teorinių šansų tuomet neskaičiavau.

– Kaip dabar vertinate „Žalgirio“ galimybes pakovoti dėl įkrintamųjų pozicijos?

– Sakyčiau, „Žalgirio“ šansai neblogi. Kodėl?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją