Nuvykę į netoli Raseinių įsikūrusią sodybą žalgiriečiai nors parai galėjo pamiršti krepšinio kamuolio bumbsėjimą, pabendrauti kitoje aplinkoje ir sutvirtinti komandinius ryšius.

„Po praėjusią savaitę sužaistų dvejų draugiškų rungtynių žalgiriečiai ir toliau atsakingai dirbo ir ruošėsi sezonui. Dažniausiai turėjome po dvi treniruotes per dieną, todėl vyrams reikėjo pravėdinti galvas ir atpalaiduoti kūnus“, - teigė Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Į „Karpynę“ atvykę žalgiriečiai įsikūrė sodyboje esančiuose numeriuose ir rastiniuose nameliuose. Iš pradžių krepšininkai dalyvavo bendrame komandos susirinkime, o po to galėjo atgauti jėgas pirtyje. Atgaivinti kūnų jie rinkosi į sodybos pirties pastatą, kuris yra itin erdvus ir tarsi pritaikytas aukštaūgiams. Nepanorę išbandyti pirties teikiamų malonumų laiką leido žaisdami boulingą ar biliardą.

Vakare „Žalgirio“ komanda rinkosi bendros vakarienės, kurioje dominavo žuvies patiekalai: marinuotą ir keptą lašišą, karpį, sterką. Netrūko ir įvairių salotų, užkandžių ir kitų skanumynų, kuriuos parinko komandos gydytojas.

Po sočios vakarienės žalgiriečiai ėjo ilsėtis, o ryte papusryčiavę į rankas griebė meškeres. Krepšininkai bandė sėkmę gaudydami lydekas, karpius, ešerius ir kitas „Karpynės“ tvenkiniuose esančias žuvis. Geriausiai šioje srityje sekėsi „Žalgirio“ naujokui Taurui Jogėlai, kuris pagavo didžiausią karpį.

Pailsėjusi „Žalgirio“ komanda grįžo į Kauną, kur pratęs pasirengimą sezonui. Pirmąsias rungtynes kauniečiai žais šį sekmadienį Alytuje, kur Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje susitiks su „Dzūkija“. Kitą penktadienį žalgiriečių laukia startas Eurolygoje ir rungtynės „Žalgirio“ arenoje su Madrido „Real“ ekipa.