Rungtynes pradėjo toks starto penketas: Olivier Hanlanas, Martynas Pocius, Edgaras Ulanovas, Regimantas Miniotas, Martynas Echodas. Mačo pradžia nieko blogo nežadėjo – po M. Pociaus 4 taškų ir O. Hanlano dvitaškio „Žalgiris“ pirmavo 6:5. Tačiau netrukus 5 minučių atkarpą „Ventspils“ laimėjo 9:0 ir tik Brocko Motumo baudų metimai pirmo kėlinio pabaigoje švelnino rezultatą 8:14.

Antro kėlinio pradžioje „Žalgirio“ duobė dar pagilėjo – 8:22. E. Ulanovo dvitaškis su pražanga bei jo ir M. Pociaus tritaškiai pagaliau išjudino kauniečių puolimą – 17:24. Iki antro kėlinio pabaigos M. Echodas ir R. Miniotas pelnė po dvitaškį, tolimą šūvį pridėjo B. Motumas ir skirtumas sumenko iki 5 taškų – 24:29.

Iškart po didžiosios pertraukos „Ventspils“ kurį laiką dar turėjo iniciatyvą savo rankose. Nepaisant B. Motumo keturių taškų ir Lauryno Biručio dvitaškio, 24-ą minutę latviai pirmavo 31:39. Tačiau tada žalgiriečiai sukaustė varžovus savo gynybos gniaužtuose, o patys įjungė toliašaudę artileriją. B. Motumas smeigė du tritaškius, po vieną pataikė Kristupas Žemaitis ir R. Miniotas, 4 taškus spurto 20:2 metu pelnė L. Birutis ir po trečio kėlinio „Žalgiris“ jau pirmavo - 51:41.

Ketvirtame kėlinyje kauniečiai toliau rungtyniavo užtikrintai. Pirmus taškus pelnė Martynas Varnas, Vytenis Lipkevičius ne tik surinko 4 taškus, bet ir dalino rezultatyvius perdavimus. Po O. Hanlano keturių taškų iš eilės „Žalgiris“ pirmavo jau 67:56. Taip pat dar kartą pasižymėjo dublerių ekipos nariai M. Varnas, M. Echodas, R. Miniotas, o pergalę „Žalgiris“ šventė galutiniu rezultatu 75:58.

„Žalgiris“: B. Motumas 17 (3/4 tritaškiai), E. Ulanovas 11, M. Varnas 8, M. Pocius 7, R. Miniotas 7, O. Hanlanas 6, L. Birutis 6 (2 blk.), M. Echodas 6, V. Lipkevičius 4 (4 rez. perdav.), K. Žemaitis 3, M. Sajus ir P. Valinskas po 0 taškų.

„Ventspils“: M. Gulbis 11 (5 atk. kam.), A. Šelakovas 8, A. Ate 7 taškai.