Žalgiriečiai svečiuose per pratęsimą 82:86 pralaimėjo „Anadolu Efes“ (3-4) komandai.

Žaliai-balti po didžiosios pertraukos atsiliko 18 taškų skirtumu (26:44), tačiau tempiami savo lyderio K. Evanso atkuto ir perkėlė visą veiksmą į papildomas penkias minutes, kurios, kaip paaiškėjo vėliau, pergalės neatnešė. Beje, pratęsimą išplėšusį sudėtingą dvitaškį taip pat pataikė Keenanas.

Iš viso net 15 taškų per lemiamą kėlinį sušveitęs K. Evansas finišavo su 20 (4/6 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 3/4 baudos). Rolandas Šmitas pridėjo 16, Tomas Dimša 15 taškų.

„Per pirmą rungtynių pusę surinkome tik 26 taškus ir tai buvo problema. Tačiau puolimas labai priklauso ir nuo gynybos. Apsigynęs gali lengviau užpulti, o mes varžovų atakų nesustabdydavome. Taip pat beveik nemetėme baudų“, – kalbėjo 27-erių metų amerikietis.

Jo teigimu, būtent pagerinta gynyba tapo raktu į tai, kad pavyko panaikinti 18 taškų deficitą.

„Tai dėl gynybos. Tapome fiziškesni ir pradėjome geriau kovoti dėl kamuolių. Ta gera banga persimetė ir į puolimą, taip ir grįžome“, – pasakojo gynėjas.

Penktas pagal rezultatyvumą šį sezoną visoje Eurolygoje žaidėjas (vid. po 16 taškų) nesureikšmino savo pasirodymo, nes jis nevirto pergalingu.

„Stengiausi kurti ir atakuoti, uždirbti baudų metimų, tiesiog kažką daryti. Bet nemanau, kad yra dėl ko džiaugtis. Kovojome ir grįžome, bet juk patys save pastatėme į tokią poziciją iš kurios reikėjo gelbėtis. Turime išlikti ramesni ir išvengti tokių duobių.

Nelabai yra kokio nors pozityvo. Trijų pralaimėjimų serija nėra graži. Tad nelabai čia ką gero ir gali įžvelgti“, – tikino K. Evansas.

Sekmadienį „Žalgirio“ vėl laukia viešnagė „Avia Solutions Group“ arenoje ir LKL mačas su Vilniaus „Wolves“.

O kitą savaitę – dvigubas Eurolygos iššūkis: trečiadienį pasimatymas svečiuose su Atėnų „Panathinaikos“ ir Mariumi Grigoniu, o penktadienį – rungtynės namuose su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)