Mačo „La Fonteta“ arenoje pradžia antradienį – 21.30 val.

Pirmasis komandų susitikimas Kaune baigėsi užtikrinta „Valencia“ pergale 87:72, o nė karto nepirmavęs „Žalgiris“ buvo talžomas 29 taškų skirtumu. Tuo metu tai buvo netikėtas niuksas, kaip vėliau paaiškėjo, pradėjęs kauniečių griūtį.

Tada „Žalgiris“ varžovus pasitiko pozityviomis nuotaikomis – per pirmus keturis turus pasiekęs tris pergales. Vėliau tiek pat laimėjimų Lietuvos čempionai susirinko per 15 turų.

Dabar komandos žengia skirtingomis kryptimis – „Valencia“ yra dešimta ir kaunasi dėl vietos atkrintamosiose. Alexo Mumbru auklėtiniai galėtų užimti dar geresnę poziciją, bet net šešis pralaimėjimus patyrė penkių ar mažesniu taškų skirtumu.

„Tai bus sunkios rungtynės, „Žalgiris“ žaidė gerą krepšinį ir su nauju treneriu tą tęsia. Dabar jie daugiau bėga ir turbūt žaidžia kiečiau. „Žalgiris“ žaidė vietinėje lygoje, bet galėjo duoti poilsio kai kuriems žaidėjams, todėl prieš mus jau bus atsistatę. Dėl nuovargio turėjome rotuoti žaidėjus, bet svarbu prieš šias rungtynes atsigauti fiziškai ir kovoti. Tai – labai sunki Eurolyga. Ne tik dėl tvarkaraščio, bet ir dėl rungtynių lygio. Mūsų mūšis su „Panathinaikos“ intensyvumu prilygo atkrintamosioms. Rungtynių fizinis lygis yra sunkūs iššūkiai“, – prieš akistatą su žalgiriečiais sakė A. Mumbru.

25-erių „Valencia“ puolėjas Nathanas Reuversas, turnyre renkantis po 4,9 taško ir atkovojantis 2,7 kamuolio, mano, kad namie gali pakartoti pirmo mačo scenarijų.

„Tai sunki savaitė visoms komandoms – visi yra pavargę, bet turime toliau rinkti pergales, jeigu norime kovoti dėl vietos atkrintamosiose. Kaune sužaidėme vienas geriausių sezono rungtynių ir manau, kad tą galime pakartoti, jeigu žaisime kietai“, – pridėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją