Į šią grupę pateko praėjusio sezono turnyro pusfinalyje žaidusios Slobožanskės „Prometej“ (Ukraina) ir Badalonos „Joventut“ (Ispanija), ketvirtfinalininkės Tel Avivo „Hapoel“ (Izraelis) ir Paryžiaus „Paris Basketball“ (Prancūzija), Slovėnijos čempionė Liublianos „Cedevita Olimpija“, Didžiojoje Britanijoje triumfavusi Londono „Lions“, taip pat Venecijos „Umana Reyer“ (Italija), Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ir Hamburgo „Towers“ (Vokietija).

Nors burtai į grupę subūrė stiprius varžovus, „Wolves“ vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra nuo didesnių vertinimų apie komandų pajėgumą susilaikė.

„Burtai yra tokie, kokie iškrito. Čia nieko pakeisti negalime. Vis tik, burtus vertinu pozityviai. Pirmas dalykas, kad šiame turnyre silpnų varžovų nėra. Vertinti konkrečių komandų lygį galėsime, kai jau bus aiškios jų sudėtys, kaip atrodo aikštelėje, kai bus sužaidusios šiek tiek rungtynių. Antras dalykas, kad čia yra daug varžovų su giliomis tradicijomis, turinčių ir planuojančių didelius biudžetus“, – sakė krepšinio specialistas.

Kalbėdamas apie konkrečias komandas grupėje, K. Kemzūra išskyrė Italijos, Ispanijos, Ukrainos, Turkijos, Izraelio ir D. Britanijos ekipas.

„Grupėje yra dvi praėjusį sezoną pusfinalyje žaidusios komandos – „Joventut“ ir „Prometej“. Ukrainiečiai gali pasigirti kokybe, nes tai leidžia jų biudžetas. Sunku atspėti, koks bus „Bešiktaš“, kurių sezonai visada priklauso nuo jam keliamų užduočių ir nuo pinigų, kuriuos klubas skiria krepšiniui, – kalbėjo treneris. – „Lions“ visada turi gerų, patyrusių žaidėjų, „Hapoelis“ yra nuolatiniai turnyro dalyviai, todėl žino, ko reikia pergalėms pasiekti, todėl reikia tikėtis, kad bus gero lygio komanda. Paryžiaus klubas neslepia savo ambicijų. Kaip sakiau, silpnų varžovų nėra.“

B grupėje burtai suvedė Las Palmo „Gran Canaria“ (Ispanija), Podgorickos „Budučnost“ (Serbija), Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija), Breso Burgo „JL“ (Prancūzija), Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija), Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, Salonikų „Aris“ (Graikija), Trento „Dolomiti Energija“ (Italija), Vroclavo „Slask“ (Lenkija) ir Klužo-Napokos „U-Banca-Transilvania“ (Rumunija).

Vis dėlto, „Wolves“ stratego nuomone, B grupė yra šiek tiek silpnesnė.

„Abi grupės yra stiprios, bet mūsiškė iškart po burtų atrodo kažkiek stipresnė. Žinojome, kur norime žaisti. Norime aukšto lygio varžovų“, – pridėjo K. Kemzūra.

Pirmajame etape su kiekvienu varžovu savo grupėje komandos sužais po dvejas rungtynes – namuose ir išvykoje. Grupių etapo tvarkaraštis bus paskelbtas artimiausiu metu.

Į kitą etapą pateks po 6 geriausias abiejų grupių komandas – dvi pirmosios abiejų grupių ekipos keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 vietas užėmę klubai dėl teisės tęsti kovą dėl taurės kovos aštuntfinalyje.