Amerikietis krepšinio specialistas į Vilnių atvyks iš savo gimtinės, kur paskutinius porą metų dirbo Brešos „Germani“ klube. Čia jis rūpinosi individualiu žaidėjų tiek techniniu, tiek taktiniu tobulėjimu, dirbdamas su jais tiesiogiai treniruotėse bei naudojant video analizę.

Jaunas 35 m. treneris per savo neilgą karjerą jau spėjo sukaupti įspūdingos patirties.

Nuo 2018 iki 2020 metu jis dirbo Vašingtono „Wizards“ klube, kuriame nuolat individualiai dirbo su NBA žaidėjais Mo Wagneriu, Jabari Parkeriu, šiemet persikėlusiu į „Barceloną“ bei Thomasu Bryantu. Taip pat padėjo po traumos į rikiuotę grįžti vienai pagrindinių „Wizards“ žvaigždžių – Johnui Wallui. Šalia to, jis ruošė tiek savo, tiek varžovų komandų video analizes ir rungtynių ataskaitas, kurias teikė pagrindiniam komandos trenerių štabui.

Vėliau I. Jenkinsas sezonui persikėlė į Indianos „Pacers“ klubą. Be pagrindinės komandos jis taip pat buvo atsakingas ir už G lygoje rungtyniavusios Fort Veino „Mad Ants“, dukterinės klubo komandos, kuriai tuo metu atstovavo ir prie Kauno „Žalgirio“ prisijungęs Nazas Mitrou-Longas, žaidėjų tobulėjimą.

Indianos klube jis prižiūrėjo skautų darbą bei pasiruošimą daliai rungtynių, vadovavo dalies krepšininkų tobulėjimui tiek treniruočių, tiek pasiruošimo rungtynėms, tiek pačių rungtynių metu.

Žaidėjų, su kuriais įvairių krepšinio stovyklų metu teko dirbti I. Jenkinsui, sąraše yra ir daugiau šalies krepšinio mėgėjams žinomų pavardžių, tokių kaip Davis Bertanis, Terry Rozieras, Robertas Williamsas, Arnas Kulboka ar Darjušas Lavrinovičius.

„Žaidėjų ugdymo treneris yra labai svarbi komandos tobulėjimo dalis. Ilgai ieškojome tokio tipo specialistų, kuris ne tik prisidėtų tobulinant įvairius žaidimo akcentus, bet ir padėtų žaidėjams psichologiškai.

Todėl tai yra labai stiprus trenerių štabo papildymas. Norime, kad mūsų žaidėjai turėtų nuolatinę galimybę sulaukti įvairiapusės pagalbos gerinant asmeninius įgūdžius, įgytų naujų ar tobulintų savo jau turimus gebėjimus ir nuolat eitų į priekį. Todėl neabejojame, kad trenerio Isaaco iš NBA ir G lygos parsivežta patirtis bus labai naudinga visiems komandos krepšininkams ir treneriams“, – kalbėjo klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Komandos vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros vadovaujamame „Wolves“ trenerių štabe kitą sezoną be I. Jenkinso taip pat dirbs asistentai Marius Leonavičius ir Nedas Pacevičius bei fizinio rengimo specialistas Laimonas Rimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją