Tai nusprendė ketvirtadienį posėdžiavę Eurolygos akcininkai, patvirtinę antro pagal pajėgumą turnyro dalyvių sąrašą.

Į Europos taurės turnyro duris „Wolves“ beldėsi ir pernai, kuomet naujas klubas rengėsi pirmajam savo sezonui. Bet tuomet vietos neatsirado nei šiose varžybose, nei su jomis konkuruojančioje FIBA Čempionų lygoje.

„Vilkai“ tenkinosi ketvirto pagal pajėgumą FIBA Europos taurės atranka, kurios neįveikė, taip pat žaidė Šiaurės Europos krepšinio lygoje (ENBL).

Kitą sezoną Europos taurės varžybose pasirodys dar du naujokai, iki šiol žaidę Čempionų lygoje: Salonikų „Aris“ (Graikija) bei Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Nugalėtojų titulą gins Las Palmaso „Gran Canaria“ (Ispanija), nepasinaudojusi teise žengti į Eurolygą dėl ekonominių sumetimų.

Kelialapio aukštyn negavo ir antrą vietą užėmusi Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija), kurią nuo kito sezono treniruos ilgametis „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

Taip pat nuspręsta koreguoti varžybų formatą. Reguliariajame sezone 20 komandų toliau žais suskirstytos į dvi grupes, bet į atkrintamąsias varžybas pateks nebe po aštuonias, o po šešias ekipas.

Du stipriausi abiejų grupių klubai žengs tiesiai į ketvirtfinalį, likę pradės nuo aštuntfinalio.

Abiejuose etapuose ir toliau bus žaidžiamos vienintelės rungtynės, o finalo serija vyks iki dviejų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją