„Turime kosminį palaikymą. Taip sirgti už komandą, kuri pradėjo išties nekaip, kažkas tokio. Manau, su tribūnų pagalba ir perlaužėme rungtynių eigą. Antra pusė buvo gera, panaši į krepšinį. Dar galime gerinti labai daug elementų, reikia tik daugiau kartu pasitreniruoti. Tikrai galime žaisti geriau“, – po dvikovos pažymėjo Lietuvos čempionų strategas.

Galbūt laikas išties padės jo auklėtiniams įgauti prarastą pagreitį, o kol kas jie bent jau žaidžia geriau nei „Panathinaikos“.

Abi komandos ne vieną Eurolygos savaitę buksavo ir kasėsi vietoje. Abi trūkčiojo ir „Žalgirio“ arenoje – lyg eismas Lietuvos miestuose apledėjusį penktadienio rytą.

Šeimininkų startas gaivino praėjusių namų rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) košmarą: pirmų trijų minučių atkarpą „Panathinaikos“ laimėjo 9:0.

Marius Grigonis per 51 sek. surinko dvi pražangas, kartą pametė kamuolį ir sėdo ant atsarginių suolo, Nate'as Woltersas triskart nepataikė iš po krepšio ir kryptelėjo dešinę koją, o Thanasis Antetokounmpo dusyk identiškose situacijose uždarė žalgiriečių perdavimų linijas.

Bet 10 taškų persvarą greitai susikrovę svečiai patys neišvengė paralyžiaus priepuolių. Antrame kėlinyje kauniečiai spurtavo 11:0, trečiame – 13:0. Neatrodė, kad naujasis Graikijos čempionų vairininkas Rickas Pitino žinotų, ko griebtis: abusyk amerikietis delsė reaguoti prašydamas minutės pertraukėlės ar atlikdamas keitimus.

O paskutiniame ketvirtyje „Žalgiris“ sudavė lemiamą smūgį, po kurio Atėnų ekipa nuo parketo nebepakilo.

Kitaip nei nesėkmingai akistatą pradėję Kauno ekipos atstovai: ir M. Grigonis, ir po pertraukos į kovą grįžęs N. Woltersas buvo vieni svarbiausių pergalės kalvių.

„Woltersui gydytojas padarė „blokadą“ (skausmą malšinančių vaistų injekciją – Krepšinis.lt). Kai ji praeis, sėkmės jo žmonai šį vakarą“, – juokėsi Š. Jasikevičius.

Surimtėjęs treneris prisipažino, kad pagrindinio įžaidėjo, kuris gruodį jau buvo pasisukęs kitos kojos čiurną, trauma jį stipriai išgąsdino. Tačiau šįkart Š. Jasikevičius turėjo ir kuo pasidrąsinti.

„Nelabai gerą krepšinį demonstruojame, bet ši komanda turi charakterį: tiek senbuviai, tiek naujokai. Čia jiems labai gera pamoka, kaip įveikti sunkumus. Negali visada eitis kaip sviestu patepus, kaip kad buvo praėjusiame sezone“, – įsitikinęs specialistas.

– Kokį įspūdį šįvakar paliko „Žalgirio“ įžaidėjų pasirodymas? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Buvo visai neblogai. N. Woltersas neblogai žaidė, ardė varžovų gynybą. Jis jau tikrai susigrąžina ankstesnę sportinę formą, tampa panašus į žmogų, kuris mums šitiek padėjo pirmoje sezono pusėje. Reikia tikėtis, kad šįkart neilgam iškrito.

Derrickas Waltonas pataikė du labai svarbius tritaškius. Jo žaidimas svyruoja, bet šiandien buvo visai nebloga atkarpa. Derrickas turi daug šansų užsikabinti, jis – neblogas vyrukas. Bet dar daug ko nesupranta, juk jam – pirmi metai Europoje, ir iškart Eurolygoje.

– Šįsyk naujokas Deonas Thompsonas jau gavo 13 žaidimo minučių. Ką galite pasakyti apie jį?

– Deonui sekėsi visai normaliai. Logiška, kad jis dar nežino visų derinių, sistemos. Manau, jis atliks tą darbą, kurio iš jo norime, dėl kurio jį ir pasikvietėme.

– Dvi ankstyvos M. Grigonio pražangos prisidėjo prie lėto „Žalgirio“ starto?

– Taip, išmušė iš ritmo, išankstinių planų. Bet paskui vis tiek jį leidau į aikštę, nes galvoju, kad Marius šiandien yra vienas tų, kurie geriausiai pasiruošę padėti komandai. Jo koziriai – veržlumas, agresija, lyderystė. Norėčiau, kad jis kiekvieną dieną taip žaistų, bet to nereikia tikėtis. Marius dar neturi daug patirties Eurolygoje, dar liko tam tikrų vaikiškų dalykų. Kita vertus, jei jų nebebūtų, gal ir Mariaus „Žalgiryje“ nebeturėtume.

– Kas leido rungtynėms įsibėgėjus visiškai perimti jų kontrolę?

– Geresni sprendimai puolime, neblogas pataikymas. Pridėkime arenos atmosferą. Iš kitos pusės, nežinau, ar suprantate, jog krepšinį žaidžia dvi komandos.

Kai žaidžiame prieš Stambulo „Fenerbahče“ ar Maskvos CSKA, susitinkame su geriausiais krepšininkais ir geriausiais treneriais. Mums sunku, nes tai super komandos. Gerai, kad šįkart susidūrėme su daugmaž mūsų lygio varžovu ir dar namuose, su 15 tūkstančių užnugariu. Tuomet paprasčiau. Tiesiog dažnai padarai tiek, kiek leidžia priešininkai.

Praėjusios savaitės rungtynėse su „Fenerbahče“ man mūsų gynyba antroje pusėje buvo viena geriausių šiame sezone, uždarėme stipriausią Eurolygos komandą. Tai buvo pirmas geras ženklas. Toliau reikia, kad Paulius Jankūnas, N. Woltersas, D. Woltonas prasibėgiotų. Brandonas Daviesas? Jo energija begalinė, bet jis turi suprasti, kad eidamas vienas prieš kelis nieko nepadarys. Savo vidurkius jam reikia susirinkti per sistemą, kai kiti keturi žino, ką darys penktas. Aišku, geriau energingai klysti nei žaisti pasyviai, nekovingai. Nors nekovingų „Žalgiryje“ nėra.

Eurolygos rikiuotė po 19 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče172178
2.Real154195
3.CSKA14592
4.Anadolu Efes136115
5.Olympiakos12766
6.Barcelona11820
7.Baskonia91015
8.Bayern910-31
9.Armani Olimpia8115
10.Maccabi811-5
11.Žalgiris811-18
12.Panathinaikos811-34
13.Chimki712-41
14.Gran Canaria613-172
15.Budučnost514-184
16.Daruššafaka217-201

„Panathinaikos“ svečiuose pralaimėjo 7 kartą iš eilės, o „Žalgiris“ nutraukė 4 nesėkmių seriją.

„Žalgiris“ vėl vertėsi be traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko, „Panathinaikos“ gretose trūko Keitho Langfordo, bet į rikiuotę grįžo Th. Antetokounmpo. Eurolygoje debiutavo ir praėjusią savaitę klubą papildęs Seanas Kilpatrickas, tuo metu kitas naujokas Adreianas Payne'as mačui registruotas nebuvo.

Pirmas tarpusavio rungtynes spalį Atėnuose „Žalgiris“ laimėjo po pratęsimo 87:83. Tai buvo pirmoji kauniečių pergalė prieš „Panathinaikos“ jų pačių tvirtovėje modernios Eurolygos istorijoje. Tiesa, tuomet graikams dar vadovavo ispanas Xavi Pasqualis, kurį R. Pitino pakeitė gruodžio pabaigoje.

Kitą ketvirtadienį žalgiriečiai išvykoje susikaus su Milano „Olimpia“ (Italija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)