Kalbėdamas su Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ žurnalistu, 20-metis San Antonijaus „Spurs“ klubo supertalentas pareiškė, jog olimpiniame Paryžiuje šią vasarą turės tik vieną taikinį.

„Bet koks kitas rezultatas nei pirma vieta būtų nesėkmė, – rėžė 224 cm ūgio krepšininkas. – Todėl, kad patys žinotume, jog galėjome geriau. Tai – labai realistiškai pasiekiamas tikslas.“

Regis, V. Wembanyamai nė motais faktas, jog prancūzai iki šiol niekad nėra laimėję nei olimpinių žaidynių, kuriose triskart buvo antri, nei pasaulio pirmenybių.

Praėjusiame Tokijo olimpiniame finale Vincento Collet auklėtinius sustabdė JAV krepšininkai, kurie bus favoritai ir šį sykį, mat po fiasko pernykščiame planetos čempionate žada suburti ryškiausias NBA žvaigždes.

V. Wembanyamos tai negąsdina.

„Aš ir norėčiau susidurti su stipriausia JAV komanda, o ne antra ar trečia rezervine sudėtimi. Ar tai nutiktų grupėje, ar finale – man jokio skirtumo“, – karingas jaunuolis.

Vis dėlto Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jeanas-Pierre‘as Siutat saviškių galimybes apginti namų sienas Paryžiuje vertina nuosaikiau.

Apie tai jis prabilo interviu „The Athletic“, komentuodamas Joelio Embiido situaciją.

Jeanas-Pierre‘as Siutat

Naudingiausiam praėjusio sezono NBA krepšininkui 2022 metais buvo suteikta Prancūzijos pilietybė tikintis, jog šis dalyvaus Paryžiaus žaidynėse.

Kamerūne gimęs vidurio puolėjas tą ir ketina padaryti, jei tik leis sveikata. Bet ne Prancūzijos, o JAV rinktinės sudėtyje – savo sprendimą 30-metis Filadelfijos „76ers“ atstovas paskelbė praėjusį rudenį.

J. P. Siutat reagavo panašiai kaip jo kolega iš Italijos Gianni Petrucci, kuris panašioje situacijoje buvusį ir JAV taip pat pasirinkusį Paolo Banchero tiesiai išvadino išdaviku.

„Jis priėmė mūsų siūlymą, pasakė: ruoškite popierius. Taigi, aš viską sutvarkiau, kad jis gautų prancūzišką pasą. Padėjo vyriausybė, pilietybę gavo ne tik jis, bet ir jo sūnus. Visą tą laiką jis kartojo, kad nori žaisti Prancūzijos rinktinėje.

Supraskite – mes paprastai taip nesielgiame, „nenatūralizuojame“ žaidėjų, nors tai įprasta kitose šalyse. Joeliui padarėme išimtį, nes jis galėjo padėti pelnyti medalį. Tai buvo vienintelė priežastis, kodėl jis gavo prancūzišką pasą“, – J. Embiido nenuoširdumu skundėsi J. P. Siutat.

Jo nuomone, krepšinio žvaigždė pasielgė nevyriškai ne tik nesilaikęs žodžio, bet ir nuėjęs lengviausiu keliu.

„Kas galėtų nugalėti tokią JAV rinktinę, dar ir su Joeliu? Baikite, niekas. Tai yra pigus būdas pelnyti olimpinį medalį“, – pažymėjo Prancūzijos krepšinio „galva“.

Tiesa, J. Embiidas nežaidžia nuo sausio pabaigos dėl menisko operacijos.

Amerikiečiai olimpines žaidynes pradės C grupėje su pasaulio vicečempione Serbija ir debiutantu Pietų Sudanu, o taip pat atrankos turnyro Puerto Rike laimėtojais, kuriais pretenduos tapti lietuviai.

Šeimininkai varžysis B grupėje su planetos čempione Vokietija, Japonija bei atrankos turnyro Latvijoje nugalėtojais.

A grupėje žais Australija, Kanada bei du laimingieji iš olimpinės atrankos turnyrų, vyksiančių Graikijoje ir Ispanijoje.

Paryžiaus olimpinis vyrų krepšinio turnyras laukia liepos 27 – rugpjūčio 10 d. Pirmą etapą įveiks po dvi stipriausias grupių komandas bei dar dvi iš trijų, užimsiančių trečias vietas.

Primename, kad olimpinės atrankos turnyras Puerto Rike vyks liepos 2-7 d., jame kartu su šeimininkais bei lietuviais dėl vienintelio kelialapio varžysis Italija, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas ir Bahreinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją