Europos taurės A grupės mače „Wolves“ (3-3) namie 77:93 (20:23, 19:21, 23:25, 15:24) nusileido Venecijos „Umana Reyer“ (3-4) ekipai.

Iki šio mačo „Wolves“ buvo laimėjusi septynerias rungtynes iš eilės, įskaitant ir pergalę savaitgalį prieš Kauno „Žalgirį“.

„Umana Reyer“ mačą kontroliavo didžiąją laiko dalį, o ketvirto kėlinio pradžioje pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą – 73:62, o netrukus skirtumas šoktelėjo ir iki dvidešimties taškų.

„Sveikinimai Venecijos komandai, ji buvo geresnė. Kovėmės tris kėlinius, bet turėjome per mažai žaidėjų. Prastai gynėmės, jie pataikė kelis sunkius metimus, 72 procentus dvitaškių. Vaikinai kovėsi, bet vienas dalykas, kurį tikrai galėjome daryti geriau – protingai išnaudoti pražangas. To nepadarėme. Žinojome, kad bus sunku dėl trumpos rotacijos, neturėjome bėdų puldami, tačiau nesigynėme tokiame lygyje, kuriame turėtume. Nesmagu pralaimėti namie, bet turime žiūrėti tolyn.

Kažkiek tai yra žmogaus psichologija, jeigu tau nepasiseka puolime, nuleidi rankas. Buvo lengvų varžovų taškų, kur reikėjo tik pasikalbėti ir keistis. Nelengva išlaikyti intensyvumą, turėjome daug rungtynių, kur atidavėme daug emocinių ir fizinių jėgų. Sulaimono, Kariniausko netektys irgi nepadeda. Talentinga komanda paėmė ir nubaudė“, – po mačo sakė K. Kemzūra.

Šiame susitikime „Wolves“ neturėjo lyderio Rasheedo Sulaimono, turnyre renkančio po 20,2 taško. Ekipai taip pat nepadėjo apsirgęs Vaidas Kariniauskas ir po operacijos vis dar atsigaunantis Jeffery Tayloras.

Tai itin prisidėjo prie to, kad „Wolves“ liko labai toli nuo sau įprasto taškų vidurkio Europos taurėje – iki šiol vilniečiai rinkavo po 87,4 taško. K. Kemzūra galėjo verstis vos devynių žaidėjų rotacija.

„Visos komandos mažiau ar daugiau turi tų periodų, pas mus gal jų daugiau. Kapstomės. Kada yra tokia situacija galvoji, kad papildymas būtų gerai, nes tau trūksta rotacijoje žmonių. Bet tu negali tiesiog paimti žaidėjo. Yra biudžetas, bet visi galvoja, kad mūsų biudžetas – nuėjo, atsidarė seifą, ten prikrauta, paėmė, kiek reikia. Taip nėra. Yra klubo įsipareigojimai. Kad kažką nusipirktume, turi tai rasti rinkoje, bet nėra daug pasirinkimo. Imti, kad imti – klausimas. Reikia žiūrėti ir į priekį, kaip gyvensime, kai visi sugrįš“, – apie galimus naujokus atsiliepė treneris.

Jis negalėjo tiksliai įvardinti, kada galima tikėtis sugrįžtančio J. Tayloro, kuris pagal pirmines prognozes jau turėjo prisijungti prie komandos.

„Negaliu atsakyti tiksliai, nenoriu meluoti. Nežinau“, – atviras buvo jis.

Išretėjusia rotacija sėkmingai pasinaudojo Adas Juškevičius. Gynėjas iki šio mačo rungtyniaudavo po 7 minutes ir rinkdavo tris taškus, o šį kartą aikštėje praleido 27 minutes ir varžovams atseikėjo 15 taškų.

„Adas turi būti pasiruošęs, yra vienas iš veteranų. Jaučia tą ir turi padėti“, – gynėjo pasirodymu pasidžiaugė K. Kemzūra.

Kitas rungtynes „Wolves“ žais lapkričio 21 d., kai išvykoje susitiks su Hamburgo „Towers“.

„Tai vienos pralaimėtos rungtynės, niekas nesugriuvo. Žinome, ką darėme gerai, ką blogai. Turime pataisyti tai. Turime išeiti su geresne energija, būti stipresni ir stengtis laimėti“, – į ateitį žvelgė „Wolves“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją