Pernai į nacionalinę šalies komandą neatvykęs dėl noro vasarą skirti individualioms treniruotėms šį kartą 31-erių metų puolėjas pareiškė esąs įsižeidęs dėl rinktinės lyderio Denniso Schroderio jo adresu išsakytos kritikos.

D. Schroderis neseniai vienoje tinklalaidėje pašiepė pernykštį M. Klebero atsisakymą teigdamas, kad Maxi nėra Carmelo Anthony ir jam nereikia tobulinti savo žaidimo, kuris dažniausiai remiasi tiesiog stovėjimu kampe prie tritaškio linijos.

Po šių žodžių M. Kleberas išsibraukė iš 18 kandidatų sąrašo.

„Mano tikslai žaidžiant krepšinį ir atstovaujant Vokietijai yra būti 100 procentų sveikam ir padėti komandai laimėti bei būti geru komandos draugu. Pernykštis sunkus sprendimas buvo priimtas dėl sezono pabaigoje patirtos traumos. Jeigu būčiau buvęs sveikas, su laime ir pasididžiavimu būčiau žaidęs už mūsų šalį.

Šią vasarą pradėjau visiškai pasiryžęs ir motyvuotas prisijungti prie nacionalinės komandos. Deja, paskutiniai netinkami vieši pareiškimai apie mane 100 procentų įtikino mane, kad esu nepageidaujamas joje.

Neketinu griauti geros komandos chemijos ar tapti tuo, kuris atitraukia dėmesį. Todėl nusprendžiau, kad visiems bus geriausia, jei nežaisiu. Sirgsiu už komandą kaip fanas ir linkiu jai sėkmės“, – tikino Maximilianas.

Iki 2026-ųjų sutartį su „Mavs“ turintis M. Kleberas pastarąjį kartą Vokietijos rinktinės aprangą vilkėjo dar 2019-aisiais, kai pasaulio čempionate vidutiniškai rinko po 11,2 taško ir 3 atkovotus kamuolius.

Praėjusį NBA sezoną jis per 25,1 minutės kaupė po 5,9 taško ir 3,6 nusiimto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją