Šią savaitę prie Slovėnijos rinktinės po ketverių metų pertraukos prisijungęs 22-ejų gynėjas į aikštę išbėgti turėtų penktadienį Liublianoje vyksiančioje draugiškoje akistatoje su Kroatija.

Trečiadienį pirmajame komandų tarpusavio susitikime L. Dončičius dar nežaidė, bet slovėnai nesunkiai laimėjo net ir nepaisant to, jog rungtyniavo išvykoje – 94:80.

Rinktinėje, į kurią L. Dončičius grįžo pirmą kartą po pergalingo 2017-ųjų Europos čempionato, nebėra naudingiausiu pirmenybių žaidėju tuomet tapusio Gorano Dragičiaus.

Bet Dalaso „Mavericks“ klubo žvaigždė teigia, kad komanda turės užtektinai kozirių, jog sėkmingai kovotų dėl olimpinio kelialapio Kaune.

„Tai, jog nebus Gorano, yra didelis minusas. Bet mes turime kitų lyderių: Edo Muričių, Klemeną Prepeličių, Jaką Blažičių. Savo ruožtu, ir aš turiu pasitempti, kad būčiau dar geresnis lyderis.

Šiuo metu didžiausias mano tikslas yra olimpinės žaidynės. Privalome į jas nuvykti, turime laimėti visas rungtynes atrankoje. Taip, noriu pelnyti titulų ir NBA, nes ten dar nieko nepasiekiau. Bet didžiausias tikslas dabar – olimpiada“, – pabrėžė L. Dončičius.

Po vasaros grįžęs anapus Atlanto jis Dalase neberas vieno iš savo mentorių JAV Donnie Nelsono.

Trečiadienį klubo savininkas Markas Cubanas nusprendė išsiskirti su generaliniu vadybininku, kuris „Mavericks“ organizacijoje iš viso dirbo net 24-erius metus.

Donnie Nelsonas

„Man tai buvo nemaloni žinia. Aš tikrai mėgau Donnie. Pažįstu jį nuo vaikystės, tai jis mane pašaukė NBA naujokų biržoje. Tačiau ne aš priimu sprendimus klube“, – komentavo L. Dončičius.

Primename, kad D. Nelsonas artimas ir Lietuvos krepšiniui. 58-erių amerikietis jaunystėje pagelbėjo Šarūnui Marčiulioniui 1989-aisiais tapti pirmuoju NBA krepšininku iš buvusios SSRS.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę D. Nelsonas padėjo finansuoti rinktinės pirmąją kelionę į 1992-ųjų Barselonos olimpines žaidynes ir pats ilgus metus didžiuosiuose turnyruose talkino nacionalinės ekipos trenerių štabui.

Ketvirtadienio vakare pranešta, kad permainų bus ir „Mavericks“ vyriausiojo trenerio poste – jį palieką nuo 2008-ųjų šias pareigas ėjęs Rickas Carlisle'as. 2011-aisiais amerikiečio treniruojama ši Teksaso valstijos komanda tapo NBA čempione.

Olimpinės atrankos turnyre, kuris Kaune prasidės birželio 29-ąją, L. Dončičius ir kompanija pirmame etape žais su Lenkijos ir Angolos rinktinėmis.

Kitą pogrupį sudarys Lietuva, Venesuela ir Pietų Korėja. Į olimpines žaidynes Tokijuje vyks tik turnyro laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)