Johno Marshallo vidurinės mokyklos sporto salėje vykusiose rungtynėse „Baltųjų“ komanda, kurios marškinėlius vilkėjo ir 20-metis lietuvis, 73:67 įveikė „mėlynuosius“. Verta pažymėti, kad „baltieji“ vienu metu pirmavo net 28:11.

Nugalėtojus į pergalę vedė atletiškasis Russellas Westbrookas ir... naujokas D. Sabonis! 211 cm ūgio lietuvis, kaip ir NBA superžvaigždė pelnė 14 taškų.

Mūsiškis pataikė 4 dvitaškius iš 5, 1 tritaškį iš 3, realizavo visus 3 baudų metimus, atkovojo 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko po bloką ir rezultatyvų perdavimą bei nė sykio nesuklydo.

„Jis – vyras, – apie Domantą atsiliepė kartu su juo rungtyniavęs R. Westbrookas. – Žmogau, jis tvirtas ir žino, ką daro aikštėje. Jis moka pasirinkti tinkamas pozicijas – ir kaip jūs matote, jis gali žaisti.“

Kitoje barikadų pusėje žaidę trys aukštaūgiai kartu sudėjus surinko 19 taškų: Joffrey Lauvergne – 8, Nickas Collisonas – 6, Enesas Kanteris – 5.

Domantas Sabonis (@Dsabonis11) had a great debut with the #Thunder in the Blue/White scrimmage. 14 pts. on 5-8 shooting. pic.twitter.com/eXfbQA9Jpk— Dylan Buckingham (@DylanBuckingham) September 28, 2016

D. Sabonis mačą pradėjo starto penkete kartu su R. Westbrooko, Victoru Oladipo, Andre Robersonu ir Stevenu Adamsu, bet nesislėpė už vyresnių kolegų nugarų. Lietuvos krepšinio legendos sūnus pirmame kėlinyje tiesiog dominavo: pataikė visus 4 metimus ir pelnė 10 taškų.

„Thunder“ apžvalgininkas Fredas Katzas taip pat pasidžiaugė, kad stebint dviem tūkstančiams moksleivių lietuvis sugebėjo netgi pataikyti tritaškį.

„Dirbu ties kiekvienu žaidimo aspektu, nes nežinau, kurioje pozicijoje treneris mane naudos. Jeigu reikės žaisti ketvirtu numeriu, aš privalau praplėsti žaidimą“, – aiškino Domantas, kuris Gonzagos universitete per du sezonus iš viso pataikė tik 5 tolimus metimus ir dėl to buvo kritikuojamas NBA ekspertų.

„Šiuo metu „Thunder“ treneris Billy Donovanas ieško, kuris sunkusis krašto puolėjas galėtų rungtynes pradėti starto penkete. Kol kas favoritu yra laikomas turkas Ersanas Ilyasova, bet jeigu 11-asis NBA naujokų biržos šaukimas ir toliau sėkmingai atakuos iš toli, į diskusiją bus įtrauktas ir jo vardas“, – mintimis dalijosi žurnalistas.

Domantas Sabonis 👌! #ThunderUp pic.twitter.com/o9gmDa6FDh— OKC THUNDER (@okcthunder) September 28, 2016

Oklahomos ekipa pirmąsias dvejas rungtynes žais Ispanijoje: spalio 3 d. 20.30 val. – Madride prieš „Real“ su Jonu Mačiuliu, o spalio 5 d. 20.30 val. Lietuvos laiku – Barselonoje prieš „Barceloną“.

D. Sabonio oficialus debiutas NBA lygoje – spalio 27 d. 2 val. mūsų šalies laiku Filadelfijoje, kuomet „Thunder“ stos į kovą prieš praėjusių metų autsaiderius „76ers“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)