Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei minutei rezultatas buvo lygus (81:81). Netrukus Davidas Blu pataikė dvitaškį, tačiau Kostas Kaimakoglou taip pat atsakė dviem taškais. Keithas Langfordas pataikė tritaškį aidint ketvirtojo kėlinio sirenai, tačiau paaiškėjo, kad krepšininkams keliomis šimtosiomis sekundės dalimis pavėlavo išmesti kamuolį ir komandos turėjo žaisti pratęsimą - 83:83.

Pratęsimo pradžioje geriau atrodė aikštės šeimininkai. Graikijos ekipos krepšininkai pelnė tris taškus iš eilės, tačiau „Maccabi“ ekipa nebuvo linkusi pasiduoti. Netrukus svečiai ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė jį savo naudai.

Rezultatą išlyginti galėjusio Š. Jasikevičiaus dvitaškis skriejo pro šalį, o kitos atakos metu lietuvis mėgino išprovokuoti varžovų pražangą, tačiau to padaryti nepavyko ir „Maccabi“ iškovojo dramatišką pergalę 94:92. Verta pastebėti, kad paskutinės atakos metu prieš Š. Jasikevičių visgi veikiausiai buvo prasižengta, bet teisėjų švilpukai sutartinai tylėjo.

Mūsiškis aikštelėje praleido 30 minučių, per kurias pelnė 15 taškų (2/4 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 2 pražangas, kartą suklydo ir dusyk prasižengė.

Š. Jasikevičius ilgą laiką tempė saviškius į priekį: jis lyderio vaidmens ėmėsi ir tada, kai ketvirto kėlinio pradžioje „Panathinaikos“ atsiliko 58:68 - pataikęs du tritaškius ir dvitaškį jis atgaivino intrigą.

Sekančios dvi ketvirtfinalio serijos rungtynės kovo 27 ir 29 dienas bus žaidžiamos Tel Avive. Šiuo metu serijos rezultatas lygos 1:1.

„Panathinaikos“: Kostas Kaimakoglou 20, Mike'as Batiste'as 16, Šarūnas Jasikevičius 15, Dimitris Diamantidis ir Kostas Tsartsaris po 12 taškų.

„Maccabi“: Keithas Langfordas 17, Davidas Blu 16, Devinas Smithas ir Yogevas Ohayonas po 15 taškų.

Barselonoje - sunki šeimininkų pergalė

Eurolygos antrosiose ketvirfinalio rungtynėse „Regal Barcelona“ klubo krepšininkai savo aikštelėje 66:63 (17:13, 16:17, 18:18, 15:15) palaužė svečius iš Rusijos - Kazanės „Uniks“ krepšininkus.

Nuožmi kova vyko visas rungtynes ir nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis sekundėmis. Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei minutei rezultatas buvo lygus (61:61), tačiau Kostos Perovičiaus ir Pete'o Mickealo baudų metimai padėjo iškovoti pergalę „Regal Barcelona“ ekipai - 66:63.

Trečiosios ekipų rungtynės vyks Kazanėje. Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių 2:0 pirmauja katalonai.

„Regal Barcelona“: Juanas Carlosas Navarro 18, Erazemas Lorbekas 14, Pete'as Mickealsas 12, Boniface'as N'Dongas 8 taškai.

„Uniks“: Nathanas Jawai 21, Bostjanas Nachbaras 16, Lynnas Greeras 7 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją