L. Westermannas palygino Š. Jasikevičių su „Fenerbahče“ strategu Željko Obradovičiumi bei Maskvos CSKA galva Dimitriu Itoudžiu. Prancūzas neabejoja, jog „Žalgirio“ vairininkas ateityje bus laikomas geriausiu Europos treneriu.

„Nepaisant mažo biudžeto, Š. Jasikevičius atvedė „Žalgirį“ į Eurolygos finalinį ketvertą, o kitą sezoną pasiekė ketvirtfinalį. Kaip toli jis gali nueiti? Neabejoju, kad jis bus geriausias treneris Europoje. Jis turi puikų strateginį mąstymą bei charizmatišką asmenybę. To iš jo neatimsi.

Šaro treniruotės sunkios. Reikia dirbti valandą, pusantros ar dvi, tačiau tai yra labai intensyvus darbas. Šiam treneriui labai svarbios mažos detalės, taip pat kaip ir D. Itoudžiui ar Ž. Obradovičiui. Kai reikia, Šaras pakelia balsą, tačiau jo kalbos prieš ar po rungtynių yra neįtikėtinai įkvepiančios.

Bendraudamas su žiniasklaida, Šaras visuomet tave apgins, tačiau tau į akis jis pasakys viską, kas jam nepatinka. Tai yra pagarbos forma. Man tai labai patinka. Nematau problemos dirbti su daug reikalaujančiais treneriais, jei jie patys iš savęs reikalauja labai daug, taip kai tai daro Šaras ar Željko.

Šarui darbe labai padeda ir jo sarkazmas, dažnai neįvertinamas yra ir jo psichologinė stiprybė. Nors kartais krepšininkams tai nepatinka, Šaras gali iš jų išpešti maksimumą. Galų gale, taip jis pasiekia rezultatus“, – dienraščiui „L'Equipe“ pasakojo L. Westermannas.

Po sunkių traumų „Žalgiryje“ savo karjerą du kartus gaivinęs prancūzas pabrėžė, jog Š. Jasikevičiui jis jausis skolingas visą gyvenimą.

„Mano santykiai su treneriu Jasikevičiumi visada buvo puikūs. Mes praleidome kartu ne vieną gražų vakarą, dažnai susirašome. Man labai patiko su juo dirbti, jo dėka patobulėjau tiek kaip įžaidėjas, tiek kaip žmogus.

Visada jausiuosi Šarui skolingas, nes jis manimi tikėjo, kuomet visi manė, kad dėl nugaros traumos mano karjera yra baigta. Jis suteikė man šansą, o to aš niekada nepamiršiu“, – kalbėjo 27-erių atletas, atskleidęs ir tai, kaip jis pranešė Š. Jasikevičiui apie savo išvykimą į Stambulą.

„Šaras apie tai sužinojo anksti, tačiau iki medicininės apžiūros nenorėjau jam nieko sakyti, nes, žinant mano traumų istoriją, nesinori prisikalbėti. Kai pasirašiau sutartį su „Fenerbahče“, pirmiausia paskambinau klubo vadovui, o tuomet ir treneriui.

Šaras man tarė: „Tik dabar man skambini? Aš dabar prie 18-os duobutės, perskambinsiu vėliau.“ Tai yra Šaras. Natūralus, visada galintis pasijuokti, bet rimtas, kai to reikia. Jis išties nepamiršo man perskambinti ir pasveikinti tapus „Fenerbahče“ nariu“, – pasakojo L. Westermannas.

Eurolygoje vilkėdamas Stambulo ekipos marškinėlius L. Westermannas kol kas sužaidė tris mačus, per kuriuos užfiksavo 1 pelnyto taško ir 2 atkovotų kamuolių vidurkius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)