Dainiaus Adomaičio pasitikėjimo 29-erių metų 196 cm ūgio atakuojančiam gynėjui iš JAV užsitarnauti nepavyko ir, greičiausiai, nebepavyks.

D. Adomaitis nebeslepia, kad rasti bendrą kalbą su krepšininku labai sunku.

„Turėjome su juo ne vieną pokalbį. Šiandien dėl jo bus galutinis sprendimas, – pirmadienio rytą neslėpė D. Adomaitis. – Svarbiausias dalykas, kad žaidėjas turi norėti įeiti į komandą, kai atvažiuoja sezono metu. Įeiti į komandą, dėti maksimalias pastangas. To iš jo pasigendame.“

Krepšinis.lt žiniomis, pirmadienį klubas oficialiai turėtų išsiskirti su vilčių nepateisinusiu žaidėju. Su komanda jis į Europos taurės rungtynes Juodkalnijoje neišvyko.

Kol kas Europos taurėje M. Harrisas suspėjo sužaisti dvejas rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 6,5 taško ir 4 naudingumo balus.

LKL čempionate M. Harrisas taip pat sužaidė 2 rungtynes, kuriose jo vaidmuo buvo labai epizodinis. Krepšininkas vidutiniškai žaidė po 6 min. ir iš viso pelnė 6 taškus.

Savaitgalio susitikime su „Pieno žvaigždėmis“ D. Adomaitis į aikštelę amerikiečio apskritai nebeleido ir po rungtynių tikino, kad amerikiečio integracija į komandą yra labai sunki.

Dar prieš šį įvykį buvo teigiama, kad M. Harrisą kamuoja aklimatizacijos problemos, krepšininkas negali išsimiegoti, tačiau akivaizdu, kad problemos šaknys buvo kur kas gilesnės.

Primename, kad „Rytas“ šį sezoną jau atsisveikino su vienu legionieriumi. Dar prieš pirmąsias sezono rungtynes už darbą treniruočių procese buvo padėkota atakuojančiam gynėjui Mattui Farrelui.

Tuomet klubo sporto direktorius Linas Kleiza teigė, kad 22-ejų krepšininkas dar nėra pasirengęs pradėti legionieriaus karjerą užsienyje, nors vasarą „Rytas“ skelbė apie ilgalaikę su šiuo žaidėju sudarytą sutartį.

Tuo metu apie M. Harrisą klubo sporto direktorius kalbėjo kaip apie vieną iš būsimų „Ryto“ lyderių.

„Su M. Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui, – apie krepšininką prieš jam atvykstant į komandą pasakojo klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Praėjęs M. Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

D grupės penktąsias rungtynes D. Adomaičio auklėtiniai (2-2) žais su Baro „Mornar“ krepšininkais (1-3). Pastarieji rikiuojasi už Vilniaus klubo, penktoje vietoje.

D grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimas, taškai už, taškai prieš, taškų skirtumas)

„Labai pavojinga komanda perimetre, jų žaidimas dažniausia būna pagrįstas daugybe tritaškių. Jei geros rungtynės ir gera diena, jie tikrai pataiko sunkius metimus. Subalansuota gana neblogai, vidurio puolėjas dominuoja po krepšiu, todėl laukia tikrai nelengvos rungtynės“, – apie būsimą varžovą kalbėjo D. Adomaitis.

Baro ekipa – prasčiausiai besiginanti lygoje (vidutiniškai praleidžia 92,5 taško į savo krepšį) ir „Ryto“ strategas ketina tai išnaudoti.

„Turėdami 210 cm ūgio vidurio puolėją Urošą Lukovičių, jie ieško puolime pranašumų su juo, bet gynyboje turi problemų su pikenrolo situacija ir sugrįžtant į gynybą, mėginsime tai išnaudoti“, – sakė D. Adomaitis.

Pastarosiose rungtynėse Vilniaus „Rytas“ savo aikštėje 86:79 nugalėjo Turino „Fiat“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)