Visų pirma, iš vyriausiojo trenerio posto lapkričio viduryje buvo atleistas amerikietis Bradas Greenbergas, su kuriuo prieš sezoną 68-erių V. Rodionovas viešai siejo dideles viltis. Visgi, kaip įprasta neprognozuojamam rusui, netrukus jo retorika pasikeitė.

„Amerikiečio treniruotės buvo pernelyg intensyvios, jo vadovaujami žaidėjai pervargdavo rungtynių metu ir ėmė kentėti nuo traumų. Prisipažinsiu, kad aš jau iš anksto numačiau tokį variantą“, – savo sprendimą iš stratego posto patraukti patyrusį amerikietį komentavo V. Rodionovas.

Pasak rusų milijonieriaus, asmeniškai jo netenkino ir B. Greenbergo treniruojamos komandos žaidimo stilius – „Avtodor“ žaidė per lėtai.

„Komanda jau trisdešimt metų demonstruoja greitą krepšinį, tai mūsų vizitinė kortelė. Aš ne kartą įkalbinėjau trenerį taikyti tokį žaidimo stilių, tačiau veltui. Savo laiku žaisdami greitai mes nugalėdavome tokius klubus kaip Kauno „Žalgiris“ ir Tel Avivo „Maccabi“, norisi, kad žaibišką krepšinį demonstruotume ir dabar. Kadangi treneris nenorėjo keisti savo linijos, teko imtis permainų“, – savo įtaka klube viešai gyrėsi V. Rodionovas, nepaklusnų 61-erių amerikietį pakeitęs mažiau patyrusiu ir kur kas sukalbamesniu 38-erių Aleksejumi Vasiljevu.

„Tai – vienas geriausių jaunųjų Rusijos specialistų, šalies krepšinio ateitis“, – naująjį savo favoritą gyrė V. Rodionovas, prieš sezoną nesėkmingai į klubą mėginęs prisikviesti ir kadaise „Avtodor“ gretose žaidusį Gintarą Einikį. – Dirbant B. Greenbergui treniruotės buvo monotoniškos, trūko nuotaikos, o prie vairo stojus A. Vasiljevui atsirado pozityvumo, vaikinai mato tikslą ir džiaugiasi stratego kūrybiškumu.“

Iš vyriausiojo trenerio posto išstumtas B. Greenbergas šiuo metu vis dar dirba A. Vasiljevo asistentu, tačiau komandoje jau nebėra vieno iš brangiausių klubo tarpsezonio pirkinių – amerikiečio Malcolmo Armsteado, pirmose komandų tarpusavio rungtynėse Vilniuje pelniusio 13 taškų ir apskritai buvusio vienu iš „Avtodor“ atakų lyderių.

„Jis nenorėjo taikytis prie mūsų žaidimo stiliaus, nuolat skųsdavosi dėl traumų. Ne kartą atlikome medicininius tyrimus, tačiau gydytojai rimtų bėdų niekaip nerasdavo. B. Greenbergas tokius dalykus toleravo ir į amerikiečio užgaidas žvelgė pro pirštus, tačiau aš turiu kitokį požiūrį į darbą. Krepšininko agentai greitai suprato, kur problema. Žaidėjas buvo atleistas, jam išmokėjome tik honorarą už klube praleistą laiką, o jokių kompensacijų jis negavo“, – pavyzdį, kaip veikia „griežtos rankos“ politika, įvardijo V. Rodionovas.

Tik pernai į elitinį Rusijos krepšinio divizioną sugrįžusiame „Avtodor“ klube V. Rodionovas siautėjo ir praėjusiame sezone. Per sezoną buvo pakeisti du treneriai, o pavasarį atleidus neįtikusį Sergejų Mokiną, komanda baigė treniruojama paties milijonieriaus.

Nepaisant V. Rodionovo užgaidų, „Avtodor“ demonstruojami rezultatai nėra prasti. Pernai VTB Vieningoje lygoje ekipa pateko į ketvirtfinalį, o šiame sezone Europos taurės E grupėje užima antrąją vietą (5 pergalės/2 pralaimėjimai) ir yra per žingsnelį nuo kelialapio į antrąjį etapą. Jį „Avtodor“ kolektyvas užsitikrintų įveikęs „Lietuvos rytą“.

Pažymėtina, kad trečiadienio mačo išvakarėse klubą papildė naujokas. „Avtodor“ nariu tapo 24-erių metų 204 cm ūgio puolėjas Jevgenijus Fidijus, nepritapęs Kazanės „Uniks“ gretose.

Kiek anksčiau klubas sudarė sutartį su amerikiečiu įžaidėju Paulu Stollu.

Mačas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Avtodor“ trečiadienio vakarą prasidės 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)