25-erių metų biržietė prie komandos prisijungė po stabilaus Lietuvos ir Baltijos moterų lygų sezono atstovaujant „Aisčių-LSMU“ klubui.

„Norėjau išlipti iš komforto zonos ir išbandyti save žaidžiant kitur. Norisi tobulėti aikštelėje ir už jos ribų, o būtent Vilniaus klube tam sudarytos palankios sąlygos – komanda žais Europos taurės turnyre, tad tai yra galimybė išbandyti save aukštesniame lygyje. Kaip žaidėjai, man tai yra puiki proga, kuria reikia naudotis.“

M. Petrėnaitė 2022-2023 m. sezone Lietuvos moterų krepšinio lygoje vidutiniškai aikštelėje praleido 23,5 minutės, pelnė po 12,8 taško, atkovojo po 4,1 kamuolio ir rinko 11,7 naudingumo balo. Artėjantis sezonas atletei bus debiutinis Europos taurės lygoje.

„Komandiniai tikslai – kuo geriau pasirodyti atstovaujant Lietuvai bei Vilniaus klubui. Komandos pasiekimais norisi skatinti ir augančios kartos siekius žaisti aukštesniame lygyje ir, žinoma, augti pačioms, semtis patirties, – mintimis dalinosi puolėja. – Kol komplektacija nėra baigta daug kalbėti nesinori, tačiau lūkesčiai ir siekiamybė visada yra aukščiausia. Tikiu, kad ambicingai ir protingai sustyguota komanda gali patriukšmauti Europoje, o pati asmeniškai noriu pasisemti patirties ir kiek įmanoma labiau prisidėti prie komandos rezultatų.“

Kartu su praėjusio sezono „Kibirkšties“ kapitone Gabriele Šulske Europos žaidynių auksą iškovojusi M. Petrėnaitė tikisi 3x3 krepšinyje įgytą patirtį pritaikyti aikštelėje.

„3x3 yra viena didžiausių mano aistrų gyvenime, todėl turnyrų metu visuomet pasikraunu tik geriausių emocijų ir energijos, o su gera energija žaidėjas aikštelėje gali nuveikti labai daug. Neslėpsiu, 3x3 krepšinis atneša milžinišką patirtį varžantis prieš aukšto lygio žaidėjas ir komandas, tad natūralu, jog gerėja profesinis meistriškumas ir kyla fizinė forma, – įžvalgomis dalinosi Martyna. – Be abejo, tai yra kitoks krepšinis, tačiau įgyta patirtis yra neįkainojama. Tapti čempione – tai atsiminimas visam gyvenimui bei kiekvieno sportininko siekiamybė ir svajonė. Užauga nauji sparnai tik dar daugiau dirbti ir siekti. Tikiuosi patirtį ir visą energiją pritaikyti naujajame sezone, vilkint Vilniaus „Kibirkšties“ marškinėlius“.

Šią vasarą „Kibirkšties“ puolėjų grandį taip pat papildė lengvojo krašto pozicijoje žaidžianti V. Babych ir centro puolėja L. Sakevičiūtė. Išsaugotos ir ilgametes komandos žaidėjos: Justina Miknaitė ir Eglė Zabotkaitė. Taip pat prie komandos prisijungė į Vilnių sugrįžtanti gynėja Dalia Donskichytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją