Tiek Lietuvos vyrai, tiek moterys Atverpene pateko tarp keturių stipriausių rinktinių. Vis dėlto vyrai nužygiavo toliau ir tik finale nusileido serbams.

Tuo tarpu Lietuvos krepšininkės pusfinalyje 14:16 pralaimėjo kanadietėms, o mažajame finale dėl bronzos 11:21 neprilygo kinėms.

Vis dėlto be medalio jos taip pat neliko. Na, bent jau rinktinės žaidėja Martyna Petrėnaitė. Jai ant kaklo sidabrinį apdovanojimą užkabino mylimasis M. Užupis.

Per apdovanojimų ceremoniją mikrofoną į rankas paėmęs M. Užupis kalbėjo, kad savo mylimąją sutiko 2019 metais per Europos čempionatą.

„O dabar mes esame čia. Atleisk, kad neturiu žiedo, bet turiu šį medalį. Ar tekėsi už manęs“, – griaudint didžiulėms ovacijoms aplinkui kalbėjo M. Užupis. Prie priklaupusio ant vieno kelio krepšininko pribėgo iš džiaugsmo verkianti M. Petrėnaitė.

Nepaprastai laimingas M. Užupis pabučiavo savo mylimąją ir iškėlė kumštį į viršų dėkodamas dangui. Nepaprastai laimingą akimirką lydėjo ir transliacijos komentatoriaus susižavėjimas šiuo įvykiu.


Lietuvos vyrų rinktinei šis laimėjimas yra istorinis. Dainiaus Navicko auklėtiniai Darius Tarvydas, Ignas Vaitkus, Marijus Užupis ir Gintautas Matulis pirmą kartą iškovojo sidabrą. Iki tol aukščiausiai lietuviai pasaulio čempionate yra pakilę iki 4-os vietos.

Savo ruožtu Lietuvos moterų trijulių rinktinė, atstovaujama Kamilės Nacickaitės, Martynos Petrėnaitės, Monikos Grigalauskytės ir Gabrielės Šulskės, apskritai pirmą kartą dalyvavo pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją