Šarūno Jasikevičiaus pajėgos neužtruko atkrintamosiose, „Žalgirį“ serijoje įveikė 3-0 bei fiksuoja 11 pergalių seriją įskaitant ir akistatas vietiniame fronte.

Eurohoops žurnalistas Alexas Molina prieš kelionę į Kauną pakalbino Roką Jokubaitį, kuris pasidalino mintimis apie artėjantį neeilinį savaitgalį gerai pažįstamame Kaune.

Gavome „Žalgirį“ ir turėjome atlikti savo darbą.
Rokas Jokubaitis

„Tiek aš, tiek komanda jaučiasi labai gerai ir esame geros formos. Į finalo ketvertą patekome seriją laimėję 3-0. Lyginant su praėjusiais metais, tai yra geras rezultatas. Tačiau darbas dar nebaigtas, apskritai jaučiamės puikiai, tvyro geros emocijos“, – apie artėjantį savaitgalį Kaune kalbėjo R. Jokubaitis.

Jo atstovaujamas Katalonijos klubas Eurolygą laimėjo 2003 ir 2010 metais, o į stipriausiųjų ketvertą pateko 16-ą kartą.

„Delfi Plius“ pristato dokumentinį filmą „Pirmas kartas Kaune“, pasakojantį apie Eurolygos finalo ketverto turnyro organizavimą bei jo atspindžius miesto istorijoje. Žiūrėti filmą galite čia.

Skirtingai nei kitos komandos, „Barcelona“ į finalo ketvertą žengė trumpiausiu keliu ir išvengė ilgos, jėgas sekinančios serijos.

„Visada geriau šiek tiek pailsėti ir išvengti 4-ų ar lemiamų penktų rungtynių, dar labiau pavargti fiziškai ir psichologiškai. Visada geriau baigti seriją anksčiau, spėti atsigauti, kai kurie žaidėjai turėjo daugiau poilsio ACB lygoje. Manau, tikėjomės tokio rezultato, turėjome daugiau laiko pasiruošti finalinėms kovoms.

Baigus seriją, turėjome dieną pasidžiaugti ta pergale ir turime tai pamiršti. Darbas dar nėra baigtas. Be abejo, visos kitos serijos tęsėsi iki penktųjų rungtynių, o šių metų Eurolygos lygis yra neįtikėtinas. Nėra laiko švęsti ar gerai jaustis, laukia kelionė į Kauną ir turime pamiršti, kaip ar ką nugalėjome, tai jau istorija“, – pabrėžė R. Jokubaitis.

Krepšininkas jau ketvirtą sezoną rungtyniauja Eurolygoje ir gynėjas pritaria, kad šis sezonas – pats sudėtingiausias konkurencine prasme.

„Turnyro lentelė išduoda, koks konkurencingas buvo šis reguliarusis sezonas ir atkrintamosios varžybos, todėl 100 proc. galime teigti, kad 2022-23 m. sezonas Eurolygoje buvo konkurencingiausias istorijoje. Skaičiai nemeluoja“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

Tai galėtų būti vienas didžiausių dalykų mano karjeroje.
Rokas Jokubaitis

Gynėjas buvo svarbus atkrintamųjų serijoje, tačiau pats sezonas klostėsi permainingai ir ne taip sklandžiai, kaip norėjosi.

„Tiesą sakant, lapkritį ir gruodį mano forma buvo tikrai prasta. Visi tai matė, aš taip pat tai jaučiau. Nebuvo lengva vėl įgyti formą.

Beveik du mėnesius negalėjau išnaudoti savo potencialo, duoti komandai naudos, kurią galiu suteikti ekipai.

Buvo apmaudu, norėjau labiau padėti komandai. Treneriai ir komandos draugai manimi tikėjo, turėjau progų, bet daugumoje rungtynių jų gerai neišnaudodavau. Šie mėnesiai buvo labai blogi, bet džiaugiuosi, kad dabar vėl esu gerame kelyje.

Po Naujųjų metų žaidimo kreivė kilo į viršų. Tai buvo mano pirma tokia patirtis, tiesą sakant, nežinojau, kaip viską suvaldyti. Tiesiog stengiausi toliau dirbti. Svarbiausia, tikėti savimi ir turėti aplink save žmonių, kurie tavimi tiki. Žingsnis po žingsnio gali sugrįžti, nėra jokios slaptos formulės, kaip tą padaryti, tai užtruko ilgiau nei tikėjausi, bet džiaugiuosi, kad dabar viskas gerai“, – teigė gynėjas.

Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis

Jis prisipažino, jog iš „Barcelonos“ lietuvių niekas nenorėjo atkrintamosiose žaisti prieš „Žalgirį“.

„Mes nepasirinkome varžovų, jie nepasirinko mūsų, toks yra gyvenimas. Atkrintamosiose varžybose nėra vietos „nenoriu žaisti prieš tą ar kitą komandą“. Gavome „Žalgirį“ ir turėjome atlikti savo darbą“, – prisimena R. Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis

Gynėjas viliasi, kad Kaune sulauks vietos sirgalių palaikymo.

„Barselonoje netrūko problemų „Žalgirio“ sirgaliams. Klubas į rungtynes suteikė tik 150 vietų svečiams, „Barca“ grąžino „Žalgirio“ sirgaliams pinigus už bilietus, įsigytus ne svečių sektoriuje.

Lietuviai šiek tiek supyko ant „Barcos“ klubo. Bet tikiuosi, kad jie palaikys mus Kaune, tai bus vienas didžiausių įvykių Lietuvos istorijoje, todėl tikiuosi, kad iš vietinių sulauksime kuo daugiau palaikymo“, – kalbėjo R. Jokubaitis.

„Tai būtų neįtikėtina. Neįsivaizduoju, koks tai būtų jausmas. Tai galėtų būti vienas didžiausių dalykų mano karjeroje“, – įsitikinęs R. Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją