Šią savaitę Italijos komandai tenka išeiti priverstinio poilsio – dėl koronaviruso proveržio „Umana Reyer“ gretose, artimiausios Europos taurės turnyro rungtynės su Belgrado „Partizan“ yra nukeliamos.

Kalbėdamas su Italijos žiniasklaida, „Umana Reyer“ treniruojantis italas Walteris De Raffaele prisiminė akyse jam iki šiol stovinčius vaizdus iš „Basket Hall“ arenos Kazanėje.

Tas rungtynes oficialiais duomenimis stebėjo 1945 žiūrovai – arenos užimtumas siekė 26 proc. (viso arena talpina 7482 žiūrovus). Anot W. De Raffaele, labiausiai glumino faktas, jog didelė dalis žiūrovų buvo be apsauginių kaukių, nors koronavirusas Rusijoje pasklidęs labai plačiai.

„Kai kurie komandos žaidėjai rungtynių metu ėjo prie manęs ir klausė, ar galiu ką nors padaryti, jog fanai būtų priversti užsidėti kaukes“, – tvirtino krepšinio specialistas.

„Aš nenoriu teigti, kad mes to laukėme, tačiau nuolatinis keliavimas po Europą sudaro daugiau sąlygų užsikrėsti, – apie koronaviruso išplitimą klubo viduje atsiliepė W. De Raffaele. – Faktas, kad Kazanėje buvo nemažai žiūrovų ir dauguma jų nedėvėjo kaukių. Aš manau, kad tai yra neteisingas žingsnis šiuo momentu, kai visi bando žengti žingsnius į priekį tūkstančių sunkumų apsuptyje.“

Rungtynes, apie kurias kalbėjo W. De Raffaele, Venecijos krepšininkai pralaimėjo 87:90. Vienas iš mačo teisėjų buvo lietuvis Artūras Šukys.

Rusija yra viena iš labiausiai koronaviruso paveiktų pasaulio šalių. Iš viso Rusijoje jau fiksuota daugiau nei 1 mln. 800 tūkst. infekcijos atvejų. Vien per praėjusią parą užsikrėtė daugiau nei 19 tūkst. žmonių. Iš viso nuo pandemijos pradžios Rusijoje nuo koronaviruso valstybės pateikiamais duomenimis mirė 31 593 asmenys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)