Prieš 20 metų Švedijoje vykusiame Europos čempionate trenerio Antano Sireikos vadovaujami Lietuvos krepšininkai turnyro finale rezultatu 93:84 nugalėjo Ispanijos rinktinę. Istorinė pergalė mūsų šaliai padovanojo pirmuosius Europos čempionų medalius nuo 1939-ųjų metų.

Tris milijonus širdžių pavergusioje komandoje Lietuvos garbę gynė Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas, Šarūnas Jasikevičius, Saulius Štombergas, Mindaugas Žukauskas, Eurelijus Žukauskas, Donatas Slanina, Virginijus Praškevičius, Dainius Šalenga, Giedrius Gustas, Darius Songaila ir Kšištofas Lavrinovičius.

Rugsėjo 21 dieną Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje žiūrovai aikštėje išvys beveik visus „auksinės“ rinktinės narius. Tuo metu kitoje aikštės pusėje jiems iššūkį mes jungtinė Lietuvos U20 rinktinės narių, žymių Lietuvos krepšininkų bei kelių krepšinį dievinančių šalies įžymybių komanda, kurie kol kas lieka paslaptyje.

„Mes Švedijoje nebuvome laikomi favoritais, nes buvo pasikeitusi krepšininkų karta. Aš buvau vienas iš jaunesnių žaidėjų, bet komandoje buvo geras balansas tarp jaunų ir patyrusių krepšininkų. Pamenu, mes gyvenom kartu su Macijausku ir vakarais išėję į miestą garsiai pasvajodavom, kaip būtų nuostabu pasiekti kitą etapą. Ir taip pasiekę kiekvieną etapą svajojom“, – teigia „auksinės“ rinktinės narys Kšištofas Lavrinovičius.

„Nors 20 metų prabėgo, puikiai prisimenu kiek Lietuvos fanų susirinkdavo į rungtynes, jautėme didžiulę vienybę. Kartais atrodė, kad žaidžiame namuose. Net Valdas Adamkus atvažiavo, o visa arena skandavo: „Valdai, Valdai!”. Šiurpuliukai bėgiojo per kūną. Tikiuosi šiurpuliukai bėgios per kūną ir rugsėjį, kai minėsim pergalės dvidešimtmetį Vilniuje, laukia nuostabus renginys“, – priduria K. Lavrinovičius

Rungtynių žiūrovų lauks ne tik krepšinis, bet ir muzikiniai bei šokių pasirodymai, šviesų šou, unikali galimybė pabendrauti bei įsiamžinti su legendiniais krepšininkais, specialūs žaidimai, prizai ir daug netikėtų staigmenų. Negana to, renginio metu Lietuvos krepšinio federacijos prizais bus apdovanoti krepšiniui nusipelnę žmonės.

„Be galo džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami prisidėti prie tokios įspūdingos krepšinio šventės. Norime sirgaliams padovanoti galimybę dar kartą išvysti krepšinio „dievukus“, kurie savo talentu, atsidavimu ir charizma formavo krepšinio kultūrą Lietuvoje“, – teigia renginį organizuojančios įmonės „Seven Live“ vadovas Tomas Inčikas.

Pelnas, uždirbtas iš renginio bilietų, bus paaukotas Lietuvos ir Ukrainos paramos organizacijoms. Renginį organizuoja „Seven Live“. Bilietų prekyba startuos Bilietai.lt svetainėje nuo rugpjūčio 22 dienos 10 val. ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją