„Rungtynes pradėjome labai lėtai. Mes prisnūdę, mūsų sirgaliai prisnūdę. Į rungtynes įėjome ne taip, kaip norėjome, tačiau šįkart suprantu tiek žaidėjus, tiek sirgalius. Prieš šias rungtynes visi žinojo tą faktą, jog mes esame stipresnė komanda, buvo tik laiko klausimas, kada mes tai galų gale įrodysime“, – su savotišku užtikrintumu po rungtynių kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Nors „Opava“ pralaimėjo trečias rungtynes iš eilės Europoje ir visas didesniu nei 30 taškų skirtumu, G. Žibėnas rado ką pozityvaus pasakyti apie varžovus: „Noriu nepagailėti komplimentų varžovams, jie parodė labai daug ryžto, kovojo dėl kiekvieno kamuolio, jiems pavyko pelnyti nemažai taškų, ypač per pirmus du kėlinius.“

Trenerį, kaip ir šeštadienio rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“, nuvylė silpna rungtynių pradžia. Savaitgalį auklėtinių startą treneris pavadino „nepagarba fanams“, tačiau šį kartą buvo supratingesnis.

„Labai nusivyliau pirma rungtynių puse, kadangi mes praktiškai iššvaistėme 20 minučių krepšinio nieko nepakeisdami ir nepatobulindami.

Vėliau, aišku, susiėmėme, tačiau turiu prijausti žaidėjams, kadangi kartais kova prieš save gali būti sunkesnė nei prieš varžovus. Su tokiais dalykais reikia susitaikyti ir juos nugalėti, jei nori žaisti aukšto lygio klube. Prieš tokio tipo rungtynes jie turi vienas kitą labiau motyvuoti, save motyvuoti, kadangi laukia daug sunkių rungtynių“, – atviravo „Ryto“ vairininkas.

Tai buvo pirma „Ryto“ pergalė šių metų FIBA Čempionų lygoje ir ji negalėjo ateiti geresniu metu, kadangi jei vilniečiai būtų pralaimėję, būtų praradę visas galimybes turnyre žengti toliau. Treneris neslepia, kad tikėjosi šias rungtynes laimėti ir labiau mąsto apie mačus, kur jo auklėtiniai nebus tokie aiškūs favoritai: „Nukrito tie akmenukai nuo pečių, tačiau vėl, jeigu kalbame atvirai, mes iki šio sezono dalies laimėjome tik tas rungtynes, kurias privalome laimėti, tačiau tris didžiąsias, svarbiausias rungtynes mes pralaimėjome.

Stengiamės žaidėjams įrodinėti tai, kaip svarbu yra kiekvienose rungtynėse tobulėti, koks svarbus yra kiekvienas kėlinys, kiekviena ataka. Tai padaryti nėra lengva, tačiau vardan to, kad mes tobulėtume ir būtume geresni ateityje, kitose svarbiose rungtynėse, mes privalome tai daryti. Kitos išeities nėra.“

Treneris aptarė ir „Ryto“ padėtį žaidėjų rinkoje ir atskleidė, jog komanda turguje yra aktyvi ir atsiradus galimybei pasistiprinti – ja naudosis.

„Jeigu prireiks – pildysimės. Turime reaguoti į situaciją, žiūrėti į tai, kas tenkina ar netenkina. Mes tam turguje visada esame aktyvūs, sekame viską ir atsiradus galimybei tikrai reaguosime. Mūsų tikslai tikrai yra aukštesni ir mes nenorime apsiriboti nei išėjimu iš pogrūpio, nei antru etapu“, – kalbėjo jis.

Pirma rungtynių pusė buvo sunki, kadangi sunkų sezoną Europoje išgyvenantis čekai sumetė net 40 taškų ir nuo vilniečių atsiliko nežymiai.

„Puolime labai forsavome metimus, atrodė, lyg šiek tiek negerbėme varžovų ir per dažnai norėjome juos vienu veiksmu įveikti, o tai tikrai nėra mūsų veidas. Mes ne taip žaidžiame šį sezoną, ne to siekiame savo žaidimu. Gynyboje, paprasčiausiai, nebuvo pastangos.

Būtent tai ir turėjau omeny, kai kalbėjau apie aukšto lygio komandas, kad jos ir tokiose rungtynėse suranda tą motyvaciją, sukrapšto tos reikalingos energijos. Gera komanda yra ta, kuri yra pastovi“, – pasakojo G. Žibėnas.

Į aikštę antradienį žengė ir mažiau aikštę Europoje matantys Oskaras Pleikys ir Modestas Babraitis. Nors rungtynių baigtis ketvirtame kėlinyje buvo seniai aiški, abu žaidėjai aikštėje praleido tik po 3 minutes. G. Žibėnas tam įvardijo kelias priežastis.

„Taškų pranašumas yra svarbus, kadangi nežinome, kaip šitas pogrupis pasibaigs, o Oskaras yra penktas didelis, kaip Modestas yra penktas gynėjas. Tų minučių reikėtų surasti, tačiau tokiame sezono etape reikia parodyti ir pasitikėjimą, nes mes vis dar tą žaidimą statome, o kai atsiras daugiau pasitikėjimo pagrindiniais žaidėjais, atsiras ir daugiau minučių atsarginiams“, – sakė treneris.

Modestas Babraitis

G. Žibėnas prieš rungtynes minėjo, jog iš saviškių pasigenda galingesnio fizinio žaidimo. Antradienį, tai neatrodė kaip problema, tačiau treneris nemano, jog šios rungtynės yra pokyčio ženklas.

„Po kitų rungtynių bus aiškiau. Čia, su visa pagarba, mes žaidėme prieš veteranų komandą, kuriai stipriai žaisti tikrai yra sunku. Visos trys komandos šioje grupėje, įskaitant mus, yra fiziškai stipresnės už juos, tad nederėtų į juos lygiuotis. Mūsų galutinis tikslas nėra nugalėti „Opavą“, – aukštesnius lūkesčius kelia strategas.

„Ryto“ vyriausiasis treneris atskleidė, kad šiandienos rungtynėse nerado daug pozityvo, tačiau vienas dalykas jam buvo aiškus – sirgaliai yra vienas svarbiausių šios komandos ginklų.

„Pozityviausias dalykas šiandien yra mūsų fanai. Vėl pasikartosiu, kad įspūdinga buvo tai, jog visi žinojo, kas šiandien laimės, tačiau fanams tai buvo nesvarbu. Tokią energiją atnešė, aišku, pradėjo gal šiek tiek apsimiegoję, bet kai užsikūrė, tai vėl šiurpuliukai bėgioti pradėjo.

Kad ir į išvykas vykstame, visada turime savo užnugarį. Nesvarbu laimime ar pralaimime, atrodo, tai tiesiog įaugo į sirgalių kraują. „B Tribūna“ puikiai kontroliuoja ne tik savo tribūną, bet ir visą likusią areną“, – žavėjosi G. Žibėnas.

„Aš manau, kad „Rytas“ turi vienus geriausių fanų bendruomenių, kokių esu matęs. Sakyčiau, kad jie vieni geriausių Europoje, bent jau iš mano patirties. Tad bet kada, kai žaidžiame namuose, prieš juos, labai lengva įeiti į tą zoną, įsijausti. Adrenalinas sukyla, dar kai pagreitėja žaidimas, kai prasideda dėjimai, viskas pasidaro daug linksmiau“, – panašiomis mintimis dalinosi J. DeLaurier.

Visa spaudos konferencija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją