Traumą R. Javtokas patyrė Venesuelos sostinėje atstovaudamas Lietuvos nacionalinei rinktinei atrankos varžybose į Londono olimpines žaidynes. Krepšininkui buvo diagnozuotas stresinis pėdos lūžis.

„Koją labai skaudėjo, nebegalėjau pabėgti. Ieškojo skausmo priežasties – peršvietė rentgenu, ištyrė magnetiniu rezonansu ir tada pastebėjo tą stresinį lūžį“, – tuomet pasakojo vidurio puolėjas.

Gydytojai tikėjosi, kad rinktinės kapitonui atsisakius sportinio krūvio ir nešiojant specialų įtvarą, traumos padariniai išnyks, tačiau atlikus pakartotinius tyrimus išryškėjo niūriausios prognozės.

„Ginčas yra dėl labai subtilaus dalyko, nes stresinis lūžis yra charakterizuojamas dviem kodais. Vienas kodas yra daugiau susijęs su degeneraciniais procesais, o antras – momentinis lūžis. Draudimo kompanijos dažnai bando kažkaip teisiškai argumentuoti vieną ar kitą sprendimą ir ne visą laiką skuba išmokėti pinigus“, – „Lietuvos ryto TV“ sakė buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Jau sutarta, kad R. Javtokui atlyginimą už beveik pusę sezono, kurį jis praleido dėl traumos, sumokės LKF ir „Žalgiris“.
Robertas Javtokas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)