„Barcelonos“ krepšininkai pagaliau vėl Eurolygos Finalo ketverte – ir tuo pasirūpino ne kas kitas, o pirmąjį sezoną katalonams diriguojantis Šaras.

Nors pavargti dėl vietos didžiojo ketverto susitikime Kelne „Barcai“ ir teko, galiausiai ji nuleido iš padebesių Sankt Peterburgo „Zenitą“ ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3:2.

Pats ne kartą, ne du ir net ne tris Eurolygos čempionu kaip žaidėjas tapęs Š. Jasikevičius komandos rūbinėje buvo išmaudytas nuo galvos iki kojų su visu prabangiu savo kostiumu. Tiesa, tai nenuplovė trenerio džiaugsmo ir Šaras, su plačia šypsena nusipurtęs vandens purslus, net kelis sykius pakartojo: „Dar dvi! Dar dvi!“.

Būtent tiek pergalių beskiria Barselonos vyrus nuo Eurolygos čempionų taurės. Pusfinalyje jų laukia profesoriaus Ettores Messinos ruošiamas Milano „Armani Olimpia“ – ekipos, kuri į F4 susirinkimą buvo pakviesta kone po 30 metų pertraukos – egzaminas.

Šiame klube savo profesionalo karjerą užbaigė vienintelis lietuvis istorijoje, laimėjęs Alphonso Fordo vardo apdovanojimą, Linas Kleiza.

2010-aisiais Eurolygos finale su Pirėjo „Olympiakos“ tik nuo tos pačios „Barcos“, kuriai tai, beje, ir buvo paskutinis europinis triumfas, kritęs LK „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė, kad Šaras įrodinėja, jog jo sistema, kai kurių gerbėjų vadinama „gimdymu“ ir skynusi vaisius Lietuvoje, kuo puikiausiai veikia ir Katalonijoje.

„Čia yra Šaro stilius. O tokiam žvaigždynui leisti daryti, ką nori, tai irgi nežinau... Jie neturi tiek kūrėjų, kiek ta pati Stambulo „Anadolu Efes“. Šaras yra įvedęs savo sistemą, prie kurios net ir Nikolai Mirotičiui turint tokią prastą seriją, komandai pavyko laimėti.

Tas pats ir Kaune buvo. Kai „Žalgiris“ pralaimėdavo, ta sistema staiga visiems bloga atrodė, bet kai laimėdavo, ji visiems tiko. Yra priežastis, kodėl „Barca“ taip ilgai nežaidė Finalo ketverte ir nelaimėjo Eurolygos. Matyt, dėl tos laisvės irgi.

Tokiai komandai tikslas yra vienas – laimėti, kas be ko. Jie šiemet turi tikrai geru šansus tai padaryti ir aš tikiuosi, kad taip ir įvyks. Būtų smagu pirmą kartą pamatyti lietuvių stratetgą, su kita komanda laimintį Eurolygą. Šaras eina link to. Jo sezonas ir bus vertinamas pagal tai.

Jeigu jis neiškovos titulo, tada, aišku, išlįs tas, kad gal žaidimas buvo pastatytas į per griežtus rėmus, o jeigu iškovos, tada visi sakys, kad štai, pagaliau žvaigždės sustatytos į rėmus ir yra laimimi titulai. Šitoje profesijoje visada taip bus. Bet kol kas niekas neįrodė, kad jo sistema neveikia. Kaip „Žalgiryje“, taip ir „Barcelonoje“. Tai kol kas nėra net ką kitaip galvoti, liko tik klausimas: ji laimės ar ne“, – svarstė L. Kleiza.

Jo manymu, numatyti sezono kulminaciją itin sudėtinga, nes visa šaunioji ketveriukė, sugužėsianti į Kelną, turi savo argumentų ir ginklų.

„Finalo ketvertas tikrai turėtų būti įdomus. Visi klubai, kurie į jį pateko, yra pažeidžiami, kadangis viskas spręsis vienose rungtynėse. Šį sezoną nėra nė vienos garantuotos ir stiprios komandos, kuri būtų už kitus visa galva aukštesnė. „Barca“ turėjo gerą etapą sezoną, „Efesas“ žaidė gerą atkarpą, CSKA irgi įdomu, kaip atrodys be Mike'o Jameso, o Milane yra daug gynėjų, kurie gali turėti savo naktį ir tuomet bet ką nugalėti“, – tikino Linas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)