Vasarą išlydėję veteraną Bojaną Dubljevičių į Rusiją, o Samą Van Rossomą karjeros baigti į gimtąją Belgiją, valensiečiai tarpsezoniu atsišviežino savo kraują.

Komandą papildė buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, Stefanas Jovičius, Kassiusas Robertsonas, Semi Ojeleye, Damienas Inglisas, Nate'as Reuversas ir Boubacaras Toure.

Per pirmus ACB lygos turus buvo įveiktos prie pajėgesnių Ispanijoje priskiriamos Tenerifės „Lenovo“ ir Malagos „Unicaja“ ekipos, taip pat – „Obradoiro Monbus“, Manresos „Baxi“. Tad neatsitiktinai Chriso Joneso, S. Ojeleye ir B. Davieso vedamas Valensijos klubas (5/1) vietiniame fronte žengia koja kojon su „Barcelona“ ir į priekį praleistas tik Madrido „Real“ klubas (6/0).

Eurolygoje „Valencia Basket“ startavo trimis pergalėmis ir paskutiniame ture patyrė pralaimėjimo skonį Stambule – 73:77 nusileido „Anadolu Efes“ pajėgoms.

„Atvyksta stiprus varžovas, gerame ritme, manau, „Valencia“ sustiprėjo nuo praėjusio sezono.

Lyginant su praėjusiais metais, komanda pridėjo atletiškumo, nors turėjo nuostolių vasarą, dabar disponuoja plačia sudėtimi, galima sakyti, tarpsezoniu po pokyčių nenukentėjo.

Tai universali, tipiška ispanų komanda. Mūsų skautams nėra lengva ruoštis prieš tokį varžovą“, – pastebėjo K. Maksvytis.

B. Daviesas Eurolygoje žaidžia po 19 minučių, pelno po 10 taškų, taip pat atkovoja po 2 kamuolius (2,2), atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei fiksuoja po 9 naudingumo balus.

„Gerai žaidžia ne tik aukštaūgiai B. Daviesas ir Semi Ojeleye (13,5 taško, 7 atkov.k., 16 n.b.), bet ir Damienas Inglis (po 10,8 taško, 13,5 naud. b.), su Brady Maneku kartu žaidęs Boubacar Toure.

Su jais komanda turi daugiau atletiškumo, ūgio, turi metančių aukštaūgių, situacijų žaidžiant nugara prie krepšio. Laukia atletiška, universali, įdomi komanda“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

„Kalbant apie „mažiukus“, kamuolys dažniausiai Chriso Joneso rankose, jį pavaduoja mums neblogai pažįstamas serbas S. Jovičius. Akivaizdu, varžovai, turi nemažai ginklų, specialių situacijų jų metikui Kassiusui Robertsonui“, – tęsė komandos vyr. treneris.

„Valencia“ praėjusiame sezone buvo labiau į puolimą orientuota komanda, šiemet kol kas ekipa demonstruoja ir gerą gynybą, per rungtynes praleidžia po 70,5 taško.

„Sezono pradžia, skaičiai gali būti ir apgaulingi. Atrodo, tai labiau puolimo komanda. Atrodo, kad mes įmetame daugiau, bet ir daugiau praleidžiame, Valensijos krepšininkai pelno mažiau taškų, kartu ir mažiau praleidžia.

Manau, tokią statistiką lemia tai, kad varžovai žaidžia daug pozicinių atakų, o tai lėtina žaidimą, kartu tiesiog per rungtynes surengiama mažiau galimybių atakuoti. Kartu ir priešininkas surengia mažiau išpuolių“, – pastebėjo K. Maksvytis.

Po Eurolygos dvigubos savaitės ir nelengvų sekmadienio LKL rungtynių strategas džiaugėsi turėjęs daugiau laiko pratyboms.

„Žaidėme sunkias rungtynes prieš „Nevėžį“, bet tai nėra keista, nes ir kitos Eurolygos komandos po dvigubos savaitės vietinėse lygose turėjo problemų, kai kurios patyrė nesėkmes.

Esame patenkinti šia savaite, turėjome laisvo laiko pasirengti naujam turui. Ne paslaptis, turime mikrotraumų, sekmadienį pataupėme Edgarą Ulanovą, bet tikiuosi, kad penktadienį visi bus pasiruošę žaisti“, – vylėsi K. Maksvytis.

Pastarąją savaitę tiek Eurolygoje, tiek Europos taurėje darbo neteko ne vienas strategas, K. Maksvytis pasigenda klubų vadovų kantrybės.

„Kaip treneris turiu palaikyti kolegas. Tik sezono pradžia, o tiek atleidimų. Tai ne tik trenerių bėda, bet ir klubų kantrybės stoka“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

Rungtynių Nemuno saloje pradžia – 20 val.

„Valencia“ strategas: mūsų laukia pragaras

Į Kauną atvykstančios „Valencia“ treneris Alexas Mumbru mano, jog Nemuno saloje svečių „laukia pragaras“.

„Jie išsaugojo didžiąją dalį komandos, taip pat Keenanas Evansas sugrįžo. Jis yra labai svarbi komandos dalis.

Tai nuostabi, puikiai žaidžianti komanda, kuri man šiuo metu yra tarp keturių-penkių geriausių. Tai bus sunkios rungtynės, jie daug ką atlieka automatiškai iš praėjusio sezono. „Žalgiris“ išpardavė visus bilietus, todėl mūsų laukia pragaras.

Valensijos „Basket“

Treneris: Alexas Mumbru.

Ryškiausi naujokai: Stefanas Jovičius, Kassiusas Robertsonas, Semi Ojeleye, Damienas Inglisas, Nate'as Reuversas, Boubacaras Toure ir Brandonas Daviesas.

Skaudžiausi praradimai: Samas Van Rossomas, Klemenas Prepeličius, Shannonas Evansas, Jamesas Webbas, Jonah Radebaugh, Bojanas Dubljevičius, Kyle'as Alexanderis ir Jasielis Rivero.

Praėjęs sezonas: 13 vieta.

Delfi prognozė: liks šalia įkrintamųjų – 12-14 vieta.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją