Nuo vaikystės Malagos „Unicaja“ jaunimo mokykloje krepšinio įgūdžių sėmęsis D. Sabonis pagrindinėje klubo komandoje debiutavo dar būdamas 16-metis, 2012-aisiais, tačiau netrukus buvo paskolintas kitai miesto ekipai „Clinicas Rincon“.

Visgi jau 2013-aisiais Arvydo Sabonio sūnus su „Unicaja“ marškinėliais debiutavo Ispanijos čempionate ir tapo jauniausiu tai padariusiu krepšininku klubo istorijoje (jam buvo 17 metų, 5 mėnesiai ir 10 dienų), o tą patį rudenį ant parketo išbėgo ir Eurolygoje.

D. Sabonis su Malagos klubu niekada nebuvo sudaręs profesionalo sutarties ir visuomet svajojo apie persikėlimą į NCAA lygą, tačiau Andalūzijos sostinėje puolėjas visuomet jautėsi ypatingai mylimas ir gerbiamas.

„Praėjusį penktadienį žengiau savo svajonių žingsnį ir buvau pakviestas NBA naujokų biržoje. Tai buvo nepaprastai svarbus įvykis, todėl nuriu prisiminti visus, kurie padėjo man atkeliauti iki čia. Širdingai dėkoju Malagos sirgaliams, visiems komandos draugams, treneriams ir klubo vadovams, kurie tiek metų mane fomavo kaip žaidėją ir kaip asmenybę Malagos komandoje. Be jų pagalbos nebūčiau „draftuotas“ ir nebūčiau atsidūręs taip arti NBA“, – pripažino D. Sabonis.

„Jeigu aplinkybės leis, norėsiu asmeniškai padėkoti visiems, tačiau dabar noriu, kad visi žinotų, jog esu dėkingas už didžiulę pagalbą ir palaikymą“, – teigė lietuvis.

Savaitgalį D. Sabonis pareiškė norintis padėti Oklahomos klubui nukeliauti iki pat NBA finalo, o pirmadienį ryte buvo paskelbta žinia, kad 20-metis aukštaūgis atsisakė klubo pasiūlymo žaisti NBA Vasaros lygoje ir planuoja prisijungti prie Lietuvos rinktinės, kuri jau pradėjo pasirengimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)