Primename, kad serijos rezultatui esant 2:2 „Chimki“ krepšininkai lemiamas, penktas, rungtynes žaidė namuose, bet patyrė skaudžią nesėkmę 64:87 (17:17, 20:20, 10:22, 15:26). Įdomu, kad po dviejų kėlinių rezultatas dar buvo lygus (37:37), tačiau antroje dvikovos pusėje šeimininkai buvo gerokai silpnesni - 27:50 ir nepateko į turnyro finalą.

Vienas Rusijos krepšinio fanas pasipiktino „Chimki“ žaidimu ir apkaltino tyčiniu pralaimėjimu. Savo nuomonę ir klausimus jis nusiuntė V. Gomelskiui.

„Gerbiamas, specialiste, o kaip jums tokia nuomonė? „Chimki“ krepšininkai pirmoje pusėje atrodė netgi geriau nei CSKA (rezultatas buvo 37:37 - DELFI), tai kodėl jie taip prastai žaidė vėliau? Ar jums neatrodo, kad per pertrauką jiems buvo liepta pralaimėti? Juk CSKA komandai šios rungtynės reiškė labai daug.

Atsižvelgiant į tai, kad Rusijoje klesti korupcija, tikrai galima prieiti prie tokios išvados. Tuo labiau, kad visose ankstesnėse rungtynėse Rimas Kurtinaitis po kiekvieno netaiklaus saviškių metimų tiesiog rėkdavo ant jų bei ginčydavosi su teisėjais, o dabar ramiai stebėjo, kaip jo ekipa pralaimi seriją. Galima pridurti ir dar daugiau: „Chimki“ antroje mačo pusėje nustojo žaisti ir atidavė pergalę! Įdomu tik, ką jiems už tai pažadėjo?“, - klausė pasipiktinęs aistruolis.

V. Gomelskis nenorėjo sutikti su šia nuomone ir pateikė savo atsakymą.

„Tokio paliepimo būti negalėjo. Kaip jūs tai įsivaizduojate? Atėjo į rūbinę koks nors didelis vadas ir įsakė? Pažįstant R. Kurtinaitį, puikiai žinau, kokiu tiksliu adresu tas vadas būtų pasiųstas.

Ir R. Kurtinaitis nebuvo ramus. Jo viduje viskas virė, bet jis tas emocijas sulaikė. Žinoma, viskas baigėsi blogai. Buvau arenoje ir stebėjau abiejų trenerių elgesį, kad suprasčiau, kokie bus jų tolesni veiksmai. Tai štai: R. Kurtinaitis pasirodė ne be klaidų, bet net atsiliekant 15 taškų, jis nenustojo kovoti. Ir tik per paskutines 2 minutes pripažino pralaimėjimą.

O „Chimki“ sustojo, nes baigėsi jėgos - sunku žaisti penktas rungtynes be lygiaverčių keitimų“, - teigė garsus krepšinio komentatorius.

Primename, kad VTB lygos finale susitiks Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, kuriam atstovauja Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis, klubai. Pirmosios rungtynės - jau pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)