Po šio pralaimėjimo „Žalgirio“ komandos, kuri V. Garasto taurės turnyrą laimėjo pernai, vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas teigė, kad nesėkmę turnyro finale lėmė tai, jog komanda dar nėra pasirengusi sužaisti tiek daug varžybų per tokį trumpą laiką.

„Per mažiau nei savaitę sužaidėme penkerias varžybas, tai neigiamai atsiliepė žaidėjams. Todėl ir pralaimėjome „Chimki“ komandai. Faktas tas, kad dar nesame pasirengę tokiam tempui, tačiau teks, nes toks pats krūvis laukia ir prasidėjus sezonui“, - teigė G. Krapikas.

Pavargę žaidėjai, anot stratego, dažnai klydo, o varžovai puikiai tomis klaidomis pasinaudojo. „Žinoma, kad nesmagu pralaimėti, nors ir stipriam varžovui. Ir skirtumas labai negražus. Tačiau kai supratome, kad jau nelaimėsime, pasaugojome pagrindinius žaidėjus, nebeleidome jiems žaisti. Galėjome ir varginti, tada skirtumas būtų šiek tiek mažesnis tačiau esmės tai juk nekeičia“, - dėstė G. Krapikas.

Legendinis Lietuvos krepšinio treneris V. Garastas, kurio vardo turnyras ir vyko Klaipėdoje, neslėpė, kad finalinės varžybos jį nuvylė. „Tokios rungtynės tikrai nepuošia lietuviškojo krepšinio. Tačiau turnyro tikslas yra populiarinti krepšinį, sudaryti sąlygas komandoms pasiruošti ateinančiam sezonui. Manau, kad šį tikslą pasiekėme“, - teigė V. Garastas.

Jis neslėpė, kad jį labai nudžiugino Klaipėdos „Neptūno“ pergalė prieš „Chimki“ komandą. Šios ekipos žaidė šeštadienį. „Tada atsirado intriga, kas laimės turnyrą. Bet sekmadienį „Neptūnas“ pralaimėjo „Lietuvos rytui“ ir intriga dingo. Tačiau galima drąsiai sakyti, kad „Neptūnas' jau patenka į tą superklubų sferą, kurioje yra „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, - nuomonę reiškė V. Garastas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)